PŘEDVÁNOČNÍ STAVAŘSKÁ SOUTĚŽ

Jak se již stalo tradicí, před Vánoci se studenti napříč oborem Stavebnictví potkávají při odborné soutěži. Jen pro objasnění, jednalo se o soutěž zaměřenou na různá odvětví ve stavebnictví a letos při 28.ročníku byla nabídka opět velmi pestrá, kdy lze zmínit např. oblast netradičních stavebních materiálů, atypických staveb, dřevostaveb, historii stavebních objektů aj. Přes vcelku početnou účast (devět 1 – 3- členných soutěžních družstev) lze jako další pozitivum vyzdvihnout i poměrně vysokou úroveň prezentovaných prací, takže odborná porota sestávající z pedagogů stavařů to neměla při závěrečném vyhodnocení výsledků vůbec jednoduché. A jak to vše dopadlo?

První místo tentokrát patří po vynikajícím výkonu Šimonu Šestákovi (3.PA), který se ve své práci poměrně obsáhle zaměřil na obkladačské práce. Těsně za ním (o 1 bod méně než vítěz, z možných 75 bodů) se umístila Kateřina Šafarčíková (3.PA), která oslovila přítomné velmi dobře zpracovaným tématem vypovídajícím o historii a plánovaných stavebních úpravách zámku  v Jincích. Třetí místo vybojovala dvojice Petra Fišerová a Josef Sirotek ze 2.PA, která se ve své prezentaci zaměřila na oblast dřevostaveb. Vzhledem k celkové velmi pozitivní atmosféře a odpovědnému přístupu soutěžících lze celou akci hodnotit jako velice zdařilou.

Na závěr bych ještě rád poděkoval partnerům oboru (např. Stavmat Stavebniny, Wienerberger/Tondach, Isover, Ytong a další) za poskytnutí zajímavých předvánočních „prezentů“ pro potřeby soutěže.

                                                                                            Ing. Václav Svoboda.