Zájezd „ITÁLIE AUTOMOTIVE“

Pořadatelem zájezdu (28. 9. do 2. 10. 2015) byla cestovní kancelář JH Travel z Klatov. Zájezdu se zúčastnilo celkem 60 žáků z toho13 žáků oboru STR, POS, ELE naší školy a dále 21 žáků z odborné školy z Jihlavy a 26 žáků ze SOU České Budějovice. Dozor zajišťovalo celkem 6 kantorů.

Cílem zájezdu bylo navštívit muzea a výrobní závody severní Itálie. Po příjezdu do starobylého Milána v dopoledních hodinách jsme se zastavili před světoznámou katedrálou a nedaleké budovy opery della Scala. V okrajové části města se nachází fotbalový stadion „Inter Milano“ a 20 km severně od města leží závodní okruh F1 v Monze. Zde je možné se dostat na tribuny před startovní rovinou. V pozdním odpoledni se jelo do města Reggio nellˇEmillia 150 km SV od Milána, kde jsme se ubytovali po dobu dvou následujících dnů ve studentském hotelu v bývalém klášteře. Druhý den jsme jeli do města Modena, kde na okraji je rodný dům a zároveň první výrobní hala automobilového závodu Enzo Ferrariho vyrábějících luxusní automobily Ferrari. Další část expozice je na druhé straně Modeny nedaleko výrobního závodu. Každá expozice se zabývá jinou částí automobilu (karosářství, pohonné jednotky, vývojem atd.). Nedaleko muzea se mohli žáci za poplatek svést vybranými typy vozů Ferrari.

Den se zakončil prohlídkou historického centra města. Třetí den se jelo směrem na Modenu, kde nedaleko města Nonantola je výrobní závod a muzeum luxusních automobilů Lamborghini. Prohlídka montáže automobilů byla s průvodcem v anglickém jazyce a muzeum jsme si prohlédli individuálně. V poledne se pokračovalo do města Bologne, kde v západní části je výrobní závod a muzeum světoznámého výrobce motocyklů Ducati. Exkurze montážního provozu byl s průvodcem v anglickém jazyce a muzeum bylo volně přístupné. V pozdním odpolední byla individuální prohlídka historického centra Bologne. Ve večerních hodinách se odjelo do České republiky. Naši žáci dobře reprezentovali naší školu a se zájmem sledovali všechny exkurze a prezentace.

Zájezd měl velký přínos pro žáky po odborné stránce z hlediska poznávání nových trendů v automobilovém průmyslu.

Ing. Václav Benda

DSCN9989 DSCN0100 DSCN0104 DSCN0121 DSCN9865 DSCN9900 DSCN9914 DSCN9931 DSCN9946