Obhájili jsme titul ve stolním tenisu

   Ve středu 29. 3. 2023 vyrazili nejlepší stolní tenisté naší školy na okresní kolo do Sedlčan.

   Dívčí družstvo složené z Markéty Jelínkové a Veroniky Kostínkové (obě 4.PA) v těžké konkurenci sehrálo vyrovnané zápasy a jen těsně nedosáhlo na stupně vítězek a skončilo na 4. místě.

Vzdálenější stůl vlevo: Veronika Kostínková

Bližší stůl vlevo: Markéta Jelínková

   Družstva chlapců byla rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin. V základní skupině byla jediným těžkým soupeřem dvojice hráčů z Gymnázia Příbram, ale i s těmi si naši chlapci poradili a postoupili tak do semifinále z prvního místa. V semifinále jsme bez ztráty bodu vyřadili družstvo ze SOU a SOŠ Dubno a čekali jsme, s kým se budeme muset utkat ve finále. Dle našich předpokladů to bylo opět družstvo z Gymnázia Příbram.

   Po prvních dvouhrách byl stav na body 1:1. Tušili jsme, že tedy bude opět rozhodovat čtyřhra, kterou však naši chlapci těsně a s velkou dávkou soupeřova štěstí prohráli.

Nezbývalo nám, než doufat v poslední možnost a to vyhrát obě zbývající dvouhry. Toník Jirkovský dokázal svou roli nejlepšího hráče turnaje a vyprovodil svého soupeře 2:0 na sety (11:1, 11:7)

   Všichni jsme se přesunuli k poslednímu stolu, na kterém se ještě hrálo a kde sváděl neskutečný boj Jan “Párek” Thomas. Po vítězství v prvním setu, přišla nejtěsnější možná prohra (9:11) ve druhém setu. Rozhodnout tedy musel poslední třetí set, který určil vítěze celého turnaje. Za nepříznivého stavu 8:10 se dokázal náš hráč vzchopit a vyrovnat na 11:11. Vítězství v setu musí být o dva body, takže se hrálo dále. V naprosto dech beroucím finále se nakonec Honzovi podařilo potáhnout za delší konec a vyhrát tak poslední, ale nejvíce důležitý bod a dovést set do vítězství 18:16.

   Po vyrovnaných bojích se nám tak podařilo vyhrát celý středoškolský turnaj a obhájit prvenství z loňského roku. Všichni naši hráči a hráčky předváděly krásnou a bojovnou hru a patří jim veliké díky za příkladnou reprezentaci naší školy. Budeme se těšit, co přinese příští rok …. třeba sáhneme po hattricku.

Antonín Jirkovský 4.SP, Jan Thomas 2.IT

Filip Troch