SPŠ již potřetí v USA(NEW PHOTOS)

Vážení studenti, kolegové a čtenáři publikovaných příspěvků, opět se vracím se svým pravidelným sloupkem, kterým se Vám pokusím přiblížit naši další cestu do Spojených států očima studentů.

Se skupinou účastníků zastupující všechny ročníky SPŠ  jsme se již potřetí vydali poznávat krásy východního pobřeží USA.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46″ gal_title=”18-03-12 Zájezd USA”]

Pojďme dát účastníkům prostor k jejich subjektivnímu hodnocení.

 

Studentka 1. ročníku:

V březnu jsme strávili týden v New Yorku. V úterý nás čekalo nepříjemné počasí, tudíž jsme den strávili v muzeích. Nejvíce z celého zájezdu se mi líbilo právě Muzeum přírodních věd. Ve městě mě také zaujaly budovy s krásnými vyhlídkami ze svých nejvyšších pater, jako je Empire State Building či Top of the Rock. Ve čtvrtek jsme se vydali do Washingtonu D. C., což je, dle mého názoru, opravdu krásné město, které paradoxně nepůsobí vůbec americky. V sobotu jsme se zúčastnili oslav Dne sv. Patrika, svátek byl pro nás opravdu zážitkem a Irové nám dokázali, že jsou králové oslav.

Děkuji klukům a panu učiteli Slámovi, že jsem s nimi mohla strávit tento týden, který jsem si od začátku do konce užila.

 

Student 2. ročníku:

Do USA jsem odjížděl plný očekávání, samotný zájezd pak všechna má očekávání mnohonásobně předčil. Je těžké říci, co se mi líbilo nejvíce, jestli to byl až neuvěřitelně čistý Washington DC nebo fantastická atmosféra na  hokejovém utkání  mezi New York Rangers a Pittsburghem ve slavné Madison Square Garden nebo řádící Irové na  Páté Avenue při oslavách svátku  Sv. Patrika. Všechny zážitky teprve vstřebávám a ještě mi to nějaký ten pátek potrvá, než si uvědomím, co všechno jsem vlastně zažil. Moc děkuji SPŠ a VOŠ Příbram, že jsem mohl  být na tak skvělém  tripu.

 

Student 2. ročníku:

Zájezd do USA byl pro mne velmi obohacující zážitek. Je zřejmé, že to je úplně jiný svět pro tak obyčejného člověka jako jsem já. Navštívili jsme spousty tamních památek, jako například Empire State Building, Central Park, Brooklynský most a další. Jedním z vrcholů zájezdu byla pro mě návštěva ledendárního muzikálu Fantom Opery na slavné Broadwayi. Až na mé unavené nohy jsem si zájezd velmi užil do poslední kapky. Jsem vděčný za tuto příležitost, která se mi naskytla.

 

Student 3. ročníku:

Od 12.3 do 19.3 jsem se zúčastnil zájezdu do  USA. Bydleli jsme v hotelu Asiatic v Queensu. Zájezd byl výborně zorganizovaný. Nejvíce se mi líbilo ve Washingtonu,  navštívili jsme  tam například Lincolnův památník,  Bílý dům , Arlingtonský národní hřbitov atd.  V New Yorku mě nejvíce zaujala socha Svobody,  Empire State Building a památník 11.září.  Nejhezčí byl pohled na Times Square v noci .  Navštívili jsme také zápas NY Rangers a Pittsburgh Penguins. Chtěl bych poděkovat panu profesorovi Slámovi  za krásný výlet.

 

Student 4. ročníku:

V březnu se několik studentů SPŠ a VOŠ Příbram podívalo do perly Severní Ameriky – do USA. Cesta do NYC začala na letišti v Praze, kde jsme nastoupili na palubu letadla, které mířilo do Londýna.

V Londýně nás čekal krátký přestup a dlouhý let do New Yorku. Po přistání jme prošli imigrační kontrolou. Úspěšné abslovování kontroly nám umožnilo poznat světlé i stinné stránky USA.

V programu zájezdu na nás čekala spousta bodů. Všechny z nich jsme splnili do puntíku a některé další ještě přidali navrch.

New York ale nebyl jediným cílem naší výpravy. Navštívili jsme také samotné hlavní město USA  –  Washington DC. V tomto městě se před námi rozprostřely nevídaně široké ulice, které se zdály být dokonale čisté.

Na cestě nás provázel zkušený a ostřílený průvodce, který nám dokázal na každá zastávce povědět zajímavá fakta.

 

 

Děkuji všem zúčastněným za bezproblémový průběh po celou dobu zájezdu a jsem sám zvědav, kam nás v dalších letech vítr zanese…

Mgr. Tomáš Sláma

 

JAZ