Výběrový / zimní kurz 2014

santa-in-canoe-clipart

   Pankrát, Servác, Bonifác, Žofie, to jsou jména, která jsou v kalendáři napsaná k datům 12.5. – 15.5. přesně v těchto termínech se letos žáci třetích ročníků vydali na výběrový kurz. Tento kurz je posledním ze sportovních kurzů, který mohou během svého studia na průmce absolvovat.

   Již první tři jmenovaní, kterým se podle staré pranostiky nazývá zmzlí, lehce naznačili, že sluneční brýle a krém na opalování (doporučenné vybavení kurzu) by bylo vhodnější nahradit rukavicemi, oteplovačkami ba dokonce hubertusem a bruslemi.

   Poté, co se družstvo cestující vlakem setkalo ve Vyšším Brodě s družstvem cestujícím automobilem nám počasí ukázalo svou vlídnou tvář a hustým deštíkem nás přesvědčilo, že nepříznivá předpověď o nízkém stavu vody bude v příštích dnech pouze babskou povídačkou.

DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO

    Pro krátké a věcné instruktáži se všechna plavidla vydala na plavbu řekou Vltavou. První ostýchavá smočení vystřídalo intenzivní jisté píchání a velice zdařilé přírazy – zpět ke břehu.

girl_scouts_canoe_hg_wht 2,P20kids,P20in,P20canoe.gif.pagespeed.ce.K98gG1Fo0p

   Déšť střídalo mrholení, které bylo občasně nahrazeno kroupami. Ale jak vhodně poznamenal vedoucí kurz prof. Vladimír Karel: “I špatné počasí je alternativa hezkého počasí.” Počasí se s námi tak sžilo, že při každém ranním opouštění tábořiště oplakávalo náš odjezd mohutnými kapkami, stejně jako nás vítalo na tábořišti novém. Během naší plavby se na nás usmálo i sluníčko, které jsme všichni s vděkem přivítali odložením některých z osmi vrstev ovlečení, abychom si je mohli o pět minut později opět obléci.

   Naše putování nejdelší českou řekou bylo obohaceno kulturními zážitky, jako je zámek Rožmberk, město Český Krumlov, nebo fandění českým hokejistům na MS v Minsku.

   Všichni žáci prokázali své dobře nabyté zkušennosti ze sportovního kurzu s řízením lodi, stejně jako prokázali své dokonalé soužití s vodou – někteří i 4x (Pazderník, Čabrádek)

swimguy_pond_mw

   Celkově všechny účastníky kurzu hodnotíme pozitivně, za vodácký přístup k lehce nehostinným podmínkám, prokázání schopnosti přeměny polotovarů na jedlý pokrm za použití tepelného zdroje a za vhodné a reprezantativní chování typické pro naší školu, během celého kurzu.

Fíla