Salzburg a Hallstatt

Salsburg a Hallstatt

11.4. až 12.4. se žáci z 1., 2. a 3. ročníku zúčastnili exkurze do Salzburgu a Hallstattu. Program byl zaměřen především na poznání zdejší architektury. Město Hallstatt nám naopak do programu vneslo krásnou horskou přírodu.

První den byla na programu prohlídka Salzburgu, kde jsme viděli především architekturu baroka, ale město nabízí samozřejmě průřez různými architektonickými styly. Viděli jsme Dóm sv. Ruperta a Virgilia, benediktinský kostel sv. Petra, rodný dům W. A. Mozarta a mnoho dalších. Po osobním volnu jsme odjeli k jezeru Wolfgangsee, na kterém jsme se projeli lodí.

Další zastávkou bylo krásné a klidné, lázeňské městečko Bad Ischl, kde jsme se i ubytovali. Druhý den jsem po krátkém osobním volnu vyjeli do města Hallstatt. Zde jsme kromě typické horské architektury Rakouska viděli i krásnou přírodu a Halštatské jezero. Navštívili jsme také zdejší solnou jeskyni. Z Hallstattu jsem se vydali na cestu zpět do Příbrami.

Celou exkurzi nás doprovázelo krásné, teplé a slunečné počasí. Studenti zažili architekturu v jiné zemi na vlastní kůži, a zároveň si procvičili konverzaci v cizím jazyce. 

Patricie Landsmann

   

JAZ, POS