Adaptační kurz 2023

   147 nových tváří v řadách studentů 1. ročníku přibylo letošní rok do naší školy. Bylo by samozřejmě nemožné, aby se všichni mezi sebou znali. Stejně tak by asi bylo nemožné, aby se mezi sebou znali všichni žáci jednotlivých tříd, kde se počty pohybují kolem 30 žáků. K seznámení mezi sebou, s vyučujícími a s duchem naší školy jim může pomoci adaptační kurz.

 

   Kolos bezmála 150 studentů a 11 učitelů se tedy ve středu 6.9. vydal do Hrachova, kde naše škola pořádá adaptační kurzy již několikátý rok. První část kurzu je věnována seznamování a kooperativním aktivitám v jednotlivých třídách. Další části jsou pak zaměřeny na pohybové aktivity, seznámení s ostatními vyučujícími a mezitřídní soutěže. Pomyslný pohár pro vítěze letošního ročníku mezitřídních soutěží nakonec nad hlavu zdvihla třída 1.SP.

   Poslední večer se nesl v duchu opékání buřtů a zpívání v doprovodu kytary u ohně.

   Letošní ročník byl výjimečný hned v několika ohledech. Jednalo se o nejpočetnější kurz, který jsme kdy vůbec pořádali. Zažili jsme nejlepší počasí, které si kdo z nás pamatuje (nebe bez mráčku a optimální teploty. Nejvíce výjimečný byl asi v žácích. Všudypřítomná negativita doby nás nutí počítat s tím nejhorším a už dopředu očekávat jaký problém nastane. i my jsme byli tento rok na všechny překážky a špatné chování připraveni. O to více, jsme byli mile překvapeni, že podle chování k nám do prvního ročníku přišli studenti, kteří se chovali, jako kdyby na naší škole studovali již několikátý rok. Nebyli žádné problémy v chování, mluvili slušně, chovali se k sobě slušně a s chutí se zapojovali do všech připravených aktivit. Budeme tak doufat, že jim podobné chování a nadšení vydrží minimálně po zbytek studia na naší škole a pomůže jim pak i nadále v životě.

FT