Republikové finále ve volejbale

                Volleyball je pro naší školu dlouhodobě jeden z nejúspěšnějších sportů, není proto překvapením, že se našim chlapcům podařilo probojovat do republikového finále, které se konalo 1. -2. 11 2022 v Jablonci nad Nisou.

 

            Náš tým se tak v brzkých ranních hodinách vydal na cestu severním směrem, aby se mohl utkat s ostatními nejlepšími středoškolskými týmy v republice.

          

            V základní skupině nám los přisoudil Gymnázium Nad Alejí z Prahy 6 a Gymnázium, obchodní akademii a jazykovou školu Svitavy.

            Naše první představení proti pražské škole bylo téměř jednostrannou záležitostí, kdy jsm

e vyhráli první set 25:16, ve druhém setu jsme pak po lehkém zaváhání nakonec zvítězili 25:23. Škola ze Svitav už pro nás byl těžší oříšek a i přes vydařený začátek, se od nás odklonila štěstěna a bohužel i né vždy správné výroky rozhodčích. Po setech 23:25 a 21:25 tak postupujeme ze skupiny z druhého místa.

            V předkole pla

y-off, chceme všem ukázat, že jistě chceme končit v první polovině celkového pořadí a tak porážíme Gymnázium Jičín 25:19 a 25:18. Ve čtvrtfinále měříme naše síly s průmyslovkou z Frýdku místku. První set vyhráváme v poměru 26:24, ve druhém bohužel prohráváme 19:25. Jde se tak do rozhodujícího tie-breaku, kde bohužel hlavně díky nekvalitě rozhodčího prohráváme v poměru 11:15. Naše sny o příčky nejvyšší se tak rozplývají, ale jsme si jistí, že zítra chceme zabojovat o co nejlepší umístění.

            Ve středu ráno se tak vracíme do jablonecké sportovní haly. V soubojích o umístění porážíme Gymnázium z Valašského Meziříčí 25:22 a 25:18. Čeká nás tak poslední souboj o celkové 5. místo, který musíme svést s Gymnáziem Frýdek Místek. Bohužel toto utkání je nad naše síly a prohráváme v poměru 0:2 na sety. Celkově nám tedy patří 6. místo v republice, což je úctyhodný výkon.

            Náš tým předvedl kvalitní hru na dobré úrovni. Velkým pozitivem je jistě to, že jádro našeho týmu tvoří dva žáci prvního ročníku a jeden žák druhého ročníku, což nám dává příslib úspěchů do budoucna. Budeme tak doufat, že příští rok už zabojujeme o nějaký cenný kov.

Volleybalový tým SPŠ a VOŠ Příbram

Jakub Novotný 4.ES, Štěpán Machek 3.PA, Václav Seidl 1.PB, Filip Tomášek 4.EP, Jan Mašek 4.ES, Adam Bazala 3.EM

Jakub Sobotka 2.PA, Ondřej Ureš 1.PB, Matouš Peterka 4.PA

Mgr. Filip Troch