Navštívili jsme firmu KB-BLOK

V pondělí 24.9.2018 navštívili studenti oboru Stavebnictví (3.ročníky a část 4.ročníku) výrobní závod firmy KB-BLOK v Postoloprtech u Loun. Celá akce měla prakticky tři části – seznámení s technologií výroby betonových tvarovek, prezentace výrobního sortimentu a jeho aplikace ve stavební praxi a vyhlášení soutěže „Navrhni dům z KB-BLOKU“, resp. vyhodnocení předchozího ročníku této soutěže.

Aby byli naši studenti (tedy návštěvníci výroby) nepřehlédnutelní, byly jim svěřené reflexní a ochranné pomůcky – vesty a přilby … nutno podotknout, že mnozí si připadali s novým módním doplňkem daleko důležitěji, než ve škole …

Po prohlídce výrobního závodu následovala přednáška mapující dílčí produktové řady s jejich konkrétním využitím při realizaci staveb … přednášející, p.Bláhová, vcelku přehledně nastínila jednak správné používání konkrétních výrobků, ale i chyby, které se vykytují ve stavební praxi … takže posluchači (tedy naši studenti) získali dostatečné informace, včetně technických podkladů, k tomu, aby mohli zahájit práce na ročníkovém projektu a zapojit se zároveň do výše zmiňované soutěže, vyhlášené pro letošní školní rok.

A abych nezapomněl … došlo i k vyhodnocení minulého ročníku soutěže „Navrhni dům z KB-BLOKU“ , a pořadí je následující … 1.místo Ondřej Štěch, 2.místo Michal Sosnovec a 3.místo Michal Hrbek.

Na závěr mi nezbývá nic jiného, než poblahopřát vítězům a hlavně poděkovat zástupcům firmy KB-BLOK, především p.Bláhové, za zorganizování velmi zdařilé akce.

 

                                                                                                                 Ing.Václav Svoboda

????????????????????????IMG_1431IMG_1433