Robotický den 10.6. 2018 PRAHA

Studenti školy oboru ELEKTROTECHNIKA se prezentovali se svými roboty na přehlídce a v soutěžích robotů.

První den v sobotu 9.6. 2018 probíhala homologace a kvalifikace do finálových soutěží. Všichni naši studenti se s roboty kvalifikovali do finálových zápasů. Druhý den se jako první konalo finále robotů v kategorii Záchrana medvěda. Úkolem robota bylo najít plyšového medvídka na hřišti cca 1,5m x 3m a dopravit jej do cíle a to vše zcela samostatně podle programu v řídícím systému. Hodnotil se dosažený čas při dovezení medvídka do cíle. Náš robot AXÍK získal čestné čtvrté místo. V kategorii Minisumo naše roboty porazili roboti postavení studenty z vysoké školy. Také v tomto případě studenti prvního a druhého ročníku dokázali naprogramovat roboty k samostatné činnosti pro zápas Minisumo.

Robotický den byl přehlídkou dovedností nejen studentů, ale i dospělých zájemců o robotiku. Byly k vidění také ukázky různých stavebnicových systémů vhodných pro získání dovedností ve stavbě a programování robotů.

Pro naše studenty, kteří v rámci krožku Robotiky a elektroniky staví a programují roboty je tato soutěž příležitostí porovnat své dovednosti a znalosti s jinými a získat poučení, podněty a zkušenosti pro další práci v robotice. Děkujeme sponzorům, kteří podporují kroužek Robotiky ve škole, zejména městu Příbram. <JŘ>