Zimní kurz voš 2017

25635101_1844177072261867_1622876824_o

V roce 2017 se v naší škole opět naplnil první ročník Vyšší odborné školy, sportovního managementu. Jedním z předmětů tohoto oboru je zimní kurz, který studenti absolvují právě v prvním ročníku.

Kurz probíhal již tradičně na hotelu Černá Bouda na Černé hoře v Krkonoších, v posledním týdnu před Vánočními prázdninami. Náplní kurzu byly teoretické přednášky s praktickými ukázkami, aby si studenti osvojili všechny potřebné vědomosti. Dále sjezdový výcvik v jednom z největších českých lyžařských areálů, na lyžích, nebo snowboardu. A také běžkařský výcvik, který probíhal každé odpoledne.

Celý kurz provázely vynikající sněhové i klimatické podmínky, které ani místní obyvatelé dlouho nezažili. Fronty u lanovek a vleků nebyly téměř žádné, takže nic nebránilo intenzivnímu brázdění upravených sjezdovek a běžkařských stop. Nejvíce dokonalé podmínky asi ocenila skupina tří studentů, která pod vedením zkušeného horala Mgr. Vladimíra Karla došla až na vrchol Sněžky.

            Celý kurz se obešel bez větších obtíží jakéhokoliv typu. Všem nám v paměti jistě zůstane jako pět dní strávených na horách s plně nabitým sportovním programem.