Gentelmanská hra VOŠ

0-golf

Golf je venkovní sport, ve kterém samotný hráč nebo malá skupinka hraje malým golfovým míčkem do jamky a používá při tom různé hole. Hra spočívá v hraní míčkem z odpaliště do jamky ranou nebo postupnými ranami v souladu s pravidly. – Takto popisuje hru gentelmanů kamarádka Wiki.

 Gopr1923

   První a druhý ročník VOŠ, oboru Sportovní management z příbramské průmyslovky se rozhodl toto jednoduché tvrzení ověřit v praxi. V rámci projektu: „Se školou na golf“ jsme se proto vydali do PilsnerGolf resortu v Hořehledech. Studenti si vyzkoušeli puttování (doklepávání) na jamku, driving (odpalování míčku) a byly seznámeni s historií a stručnými pravidly tohoto sportu. Pomyslnou třešničkou pak bylo připravené občerstvení s horkým čajem, který v podzimním počasí přišel vhod. Pod vedením profesionálních trenérů jsme si ihned ověřili, že tvrzení je sice jednoduché, ale od našich pokusů lehce vzdálené. I přes jasné vysvětlování a prosby si míčky volili svůj vlastní směr, dráhu letu ba dokonce i vzdálenost. Někteří odpalovali míčky tak daleko, že ani nebylo možné vidět, kde míček skončil své putování po jejich vydařené ráně, dokud se hráči nepodívali zpět pod své nohy. Někteří z hráčů byli dokonce vyzváni, aby v zájmu zdraví svého i druhých hledali své štěstí v jiném sportu, nebo sport opustili úplně. Našlo se však i několik golfových talentů, kteří za své umění předvedené při soutěžích získali odměny v podobě golfových předmětů a uznání svých spolužáků. Ale takových dobrých nás bylo opravdu málo 🙂

   Takto strávené dopoledne bylo podle našeho názoru jedním z nejlepších a nejpoučnějších, které jsme doposud s voškou mohli zažít. Vzdělali jsme se v rámci předmětů Teorie a praxe sportu, Sportovní zařízení a Sportovní psychologie – i když je nutno podotknout, že někteří studenti při svých pokusech přešli od psychologie spíše k náboženství. Všechny aktivity probíhaly zábavnou a dokonale připravenou formou, za což bychom chtěli poděkovat Martinu Kopčákovi – který byl naším hlavním dnešním průvodcem.

golferholdingpinhgclrpt4

Díky Fíla