Stavaři navštívili firmu SIKO v Čimelicích

V pátek 12.4.2024 studenti třídy 3.PA zavítali do Čimelic a jejich cílem byl areál světoznámé firmy SIKO. Pro ty, kteří by si pod tímto názvem přeci jen nedokázali vybavit zaměření zmiňované společnosti, jen okrajově připomenu, že se jedná o rodinnou firmu působící na našem trhu v oblasti vybavení koupelen a potažmo i kuchyní od roku 1991. 

V rámci návštěvy zbrusu nového logistického centra se studenti blíže seznámili jednak s historií firmy, domácí i světovou expanzí i zamýšlenou budoucností. Návštěvníci měli možnost prohlédnout si moderní administrativní komplex, stejně tak skladové zázemí soustředěné v několika halách a prodejní centrum s instalovanými koupelnovými a kuchyňskými komplety. Zároveň se blíže seznámili v laboratoři formou praktických ukázek, jak funguje podomítkový modul pro WC, co v sobě skrývají různé typy sprchových či umyvadlových baterií, aby si spokojený majitel „namíchal“ vodu potřebné teploty, či jak se montují různé typy vodovodních armatur.

Nutno podotknout, že pověření pracovníci firmy SIKO, p. Dvořák a p. Mařík, se nám věnovali opravdu nadstandardně (za což jim patří velký dík), takže studenti odjížděli z areálu firmy velmi nadšeni, s mnoha poznatky nejen do výuky, ale i do osobního života.

                                                                                                                                                                             Ing. Václav Svoboda.