Cesta do technologické budoucnosti a vánočního kouzla

Cesta do technologické budoucnosti a vánočního kouzla: Dvoudenní exkurze do Drážďan, Lipska a Wolsburgu

Dne 30. listopadu až 1. prosince 2023 se žáci naší školy vydali na úžasnou dvoudenní exkurzi, která spojila technologické objevy s vánoční magií v saských Drážďanech, Lipsku a Wolsburgu.

První den: Drážďany a Lipsko

V Drážďanech, městě bohatém na historii a inovace, začala naše cesta návštěvou Gläserne Manufaktur. Zde žáci nahlédli do nitra výroby luxusních automobilů značky Volkswagen a prozkoumali spojení tradiční řemeslné práce s moderní technologií. Následovala prohlídka iFactory, která jim přiblížila vývoj moderních technologií a výrobu elektrických vozidel.

Ve městě Lipsku byla výprava zakončena návštěvou nejmodernější továrny BMW na výrobu elektrického modelu. Tato zastávka nejen představila nejnovější technologické trendy v automobilovém průmyslu, ale také zdůraznila důležitost ekologického a udržitelného přístupu k výrobě vozidel.

Večer jsme zamířili do Magdeburgu, kde jsme nejen přenocovali, ale měli také možnost zakusit kouzlo tradičních vánočních trhů. Procházka mezi osvětlenými stánky plnými vánočních dekorací a vůní pečených dobroty přinesla do exkurze nádech pohádkové atmosféry.

Druhý den: Wolsburg a Autostadt

Druhý den nás cesta zavedla do Wolsburgu, kde jsme navštívili Autostadt, fascinující komplex spojující technologické inovace s automobilovým dědictvím. Návštěvníci se ponořili do historie automobilů, prozkoumali interaktivní expozice a získali vhled do budoucnosti mobility. Od památných modelů až po nejnovější elektrická vozidla, Autostadt poskytl komplexní pohled na vývoj automobilového průmyslu.

Exkurze byla pro naše žáky nejen poučná, ale také inspirativní. Získali nejen technologické znalosti, ale také zažili vánoční atmosféru a pochopili význam ekologického přístupu k průmyslové výrobě. Vrátili se domů s novými dojmy, vzpomínkami a motivací, tato dvoudenní cesta byla dobrodružstvím, které si naši žáci budou pamatovat po celý život.