Žáci průmyslovky v USA + fotogalerie

Hurááá, mise splněna, po covidové pauze jsme se již tradičně vydali za velkou louži.  

Dvanáctičlenný tým, ve kterém byly zastoupeny téměř všechny ročníky, vyrazil na východ USA, aby navštívil hlavní město světa, jak zní jedna z přezdívek New Yorku. V našem programu samozřejmě nesměla chybět ani prohlídka Washingtonu DC a mekky hazardu Atlantic City neboli Las Vegas východního pobřeží.  

 Mimo jiné jsme příjemně poklábosili s místňáky, dali si piknik pod Brooklynským mostem a zašli do restaurací s úchvatným výhledem na Dolní Manhattan. S vykřičenými hlasivkami jsme po hokejovém zápase slavných Rangers posbírali podpisy hráčů. Otestovali jsme kvalitu svíčkové v české restauraci, která získala ocenění Bib Gourmand od gastronomického průvodce Michelin a následně shazovali nabraná kila v nejlepších fitness centrech ve městě.  Shopaholici si užili nákupy na Fifth Avenue, relaxovali jsme v Central Parku při poslechu slavných hitů legendární skupiny Beatles, vznášeli se nad Manhattanem na nejnovější vyhlídce Edge ve zbrusu nové čtvrti Hudson Yards, procházeli se ve visutém parku High Line, kde dříve vedla železnice a také jsme pozdravili nejmocnějšího muže světa, velkého Joea v jeho domečku zvaném White House ve Washingtonu DC. 

 
Průběh zájezdu byl zcela hladký, vyzdvihl bych vysokou úroveň disciplinovanosti všech účastníků a chuť potrénovat angličtinu v reálném prostředí. 

Fotogalerie následuje

Zde můžete zhlédnout krátké videoohlédnutí za akcí

 

                                    
Níže pár komentů několika účastníků zájezdu: 

Můj sen podívat se do Ameriky se splnil a spolu s ním se naplnila veškerá očekávání, viděl jsem všechno, co jsem jen za jeden týden mohl. Prozkoumal jsem všechna zákoutí New Yorku, navštívil hlavní město USA, viděl otevřený oceán v Atlantic City a zafandil jsem si na hokejovém utkání New York Rangers. Neuvěřitelný zážitek, na který nikdy nezapomenu, skvělá parta a atmosféra, zábava od prvního do posledního dne, obrovské díky panu učiteli Slámovi za to jak nám stylově Ameriku představil za to jak nám kdykoliv dokázal vyjít vstříc. 

 

Zájezd do USA bych zhodnotil jako jeden z nejlepších výletů, kterých jsem se v životě zúčastnil. Vše šlo hladce a podle plánu. Viděli jsme snad celý New York v necelých deseti dnech a zažili nezapomenutelné zážitky, na které budeme vzpomínat ještě dlouho po našem návratu.  

 

Trip do Ameriky byl skvělý, poznal jsem New York, Atlantic City a Washington DC. Jsem rád, že jsem mohl navštívit zase jiná města, významné stavby a památky. Taky jsem nadšený, že jsem mohl vidět NHL na vlastní oči. Jsem moc vděčný panu učiteli Slámovi za to, že pro nás uspořádal takovýhle super zájezd. 

 

Zájezd do New Yorku se mi líbil v mnoha směrech, ať už jako zkušenost do života nebo zlepšení angličtiny. Poznali jsme nespočet míst, o která bych jako běžný turista ani nezavadil, ke každému jsme dostali komentář od pana učitele.  

 

Za mě celý zájezd byl dobře předem promyšlený a připravený a naše parta dohromady šlapala. Každý den jsme měli plný program. Americká kamenná džungle je hezká, ale nejvíce se mi líbilo ve více „evropských“ částech Ameriky, např. ve Washingtonu DC nebo v Brooklynu. In the end celý zájezd byl moc hezký a těším se na další zájezdy s naší školou. 

 

Výlet do USA se mi moc líbil. Program, který jsme měli, byl skutečně nabitý. Nejzajímavější částí výletu pro mě byla asi návštěva utkání NHL ve slavné víceúčlové hale Madison Square Garden. Parta, kterou jsme tam měli, včetně pana Slámy, byla výborná a byla vlastně furt sranda. Na závěr bych chtěl poděkovat škole, že nám takový pěkný výlet umožnila. 

 

Moc jsem si užil tento výlet, prošli jsme všechna zajímavá místa v New Yorku a okolí. Hlavně nejlepší to bylo kvůli panu učiteli Slámovi. Byl jsem rád, že mi škola poskytla takovou skvělou příležitost.  

 

Zájezd do USA byl pro mě velice přínosný jak z hlediska architektury, tak z hlediska poznání nové země. Super zážitky, viděli jsme spoustu známých staveb a míst. Obrovský zážitek byla návštěva zápasu NHL ve známé hale MSG. Chci poděkovat škole a panu učiteli Slámovi za zorganizování takového zájezdu. Děkuji.

 

 

Co říci závěrem…  

najít další skupinku nadšenců, stanovit si termín a vyrazit vstříc dalším dobrodružstvím se SPŠ Příbram