Fotografická exkurze 2. EM v Praze

V úterý 6. 12. jsme společně s učiteli Ing. Janem Brzákem a Ing. Andreou Kaiserovou odcestovali na exkurzi do Prahy. Na Smíchovské nádraží jsme s dobrou náladou přijeli v 9.15 hod. Pak jsme se metrem přesunuli na výstavu fotografií Tomáše Dernera – PEOPLE OF BANGLADESH.   

Vedle výstavy byl naší další zastávkou obchod Fujifoto Praha – ukázka středoformátového digitalního systému GFX pro profesionální práci. Ukázka X- Trans digitálního systému APS-C pro fotografickou a video produkci. Protože všichni „padali hlady“, byla na místě návštěva obchodního centra Palladium.   

     Po občerstvení jsme se vydali na další expozici do pasáže Myslbek. Tady jsme navštívili výstavu fotografií Jana Williama DRNEKA, TIMELAPS. Viděli jsme fotografie z cest z Afriky a seznámili se s metodou digitalizace uměleckých děl / obrazů pomocí digitální fotografické techniky.   

     Po teoretické ukázce jsme pak vyrazili za praxí a jelikož jsme třída chlapců, naše oběti byly jasné. Všem našim modelům jsme zaslali naši výslednou práci emailem.   

    Nebylo jednoduché získat dobrovolníky, ale vše se vydařilo na jedničku. A my máme další zkušenost jak s fotografováním, tak i s následnou úpravou fotografií.

ELE