Hokejové utkání 2020

1

30.1. 2020 se na školách vydávalo pololetní vysvědčení za školní rok 19/20, tento den je již typický pro přátelské utkání mezi učiteli a žáky ze SPŠ a VOŠ Příbram. Poslední dva ročníky výběr žáků čtvrtých ročníků nedal svým vyučujícím žádnou šanci a jednalo se tedy o to, jestli žáci dokonají zlatý hattrick.

Jedenáctka učitelů však byla proti a hned od začátku zápasu diktovala tempo. I přes fakt, že každý rok přibyde učitelům další letokruh a žákům je 18-20 let, ovládali učitelé puk delší dobu a vyhrávali v osobních soubojích. Scoreboard se tak zastavil na výsledku 13:3 ve prospěch učitelů.

V následných exhibičních nájezdech se lépe ukázali studenti, když vyhráli v poměru 3:2. Největší odměnou tohoto utkání je jistě to, že naši učitelé, i naši žáci v sobě každý rok najdou dostatek, odvahy, sil, odhodlání a talenku a potkají se v přátelském utkání, i když třeba jejich výkony nejsou na úrovni NHL. “Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.” Moc tedy všem děkujeme za účast a předvedenou hru, realizačním týmům a divákům za skvělou přípravu a sportovní kulisu a uvidíme, co nám ukáže příští rok, jestli těch letokruhů, už je moc, nebo stále vítězí zkušennosti nad mládím a dravostí.

u ž