IKT konference v Příbrami

Dne 4. června 2015 se vyučující katedry IKT zúčastnili semináře pořádaného příbramskou společností J.K.R. v konferenčním sále administrativního domu Kostky Pb.

V první části vystoupili s aktuálními tématy ze světa moderních informačních technologií zástupci firem MICROSOFT, FUJITSU, ESET, Internet Pb a Q2 Interactive s.r.o.
V předvedených prezentacích jsme se seznámili s novými přístupy v ukládání objemných dat, s novými zařízeními typu SMART a s dalšími novinkami z oblasti internetové komunikace a mobilních technologií. Zmíněna byla také bezpečnostní rizika, která s sebou tyto technologické přístupy přinášejí.

V druhé části pořádající firma J.K.R. představila svůj počítačový informační systém, který je v současnosti využívaný řadou renomovaných firem. S problematikou optimalizace a řízení podniku souvisela i zajímavá počítačová simulace firmy SOLVICA a přednáška o čarových kódech firmy COMBITRADING.

Konference byla pro nás velkým přínosem. Znovu jsme si připomněli, že moderní technologie nabízí velké možnosti, ale do jisté míry jsou i zranitelné, a proto by člověk měl vždy při své činnosti používat rozum.

Katedra IKT.
DSC_0612DSC_0619DSC_0617DSC_0625

IKT