Adaptační kurz 2014

lego podání rukouUž třetí rok se žáci prvních ročníků setkávají začátkem září na adaptačním kurzu. Tento rok jsme opět zvolili rekreační středisko Hrachov, kde je veškeré zázemí pro naše potřeby. Čtyřicítka zdatnějších studentů překonala vzdálenost 30km na kole pod dozorem zdatnějších vyučujících.

Celý kurz protínaly seznamovací a sbližovací aktivity, sportovní aktivity a volný čas pro odpočinek formou, kterou si každý zvolil sám. Jednou ze zajímavějších částí bylo jistě čtvrteční odpoledne, kde si mohli studenti po dopoledním přespolním běhu vyzkoušet méně tradiční disciplíny, jako je pád důvěry, střelba ze vzduchovky a ručkování po laně přes místní potok – některé studenty tato disciplína zaujala natolik, že vyzkoušeli potok na vlastní kůži. Dalším čtvrtečním zpestřením byl jistě večerní oheň, na kterém si studenti mohli opéct buřty a chleby.

Počasí nám tento rok přálo více, než předešlé roky, takže jsme mohli alespoň částečně načerpat energii ze slunečních paprsků a nemuseli jsme využít nepromokavé oblečení. Kurz proběhl bez větších zdravotních, nebo kázeňských problémů. Všichni žáci se poprali s náročným a snad i zábavným programem jak jen mohli a jak se na průmyslováky patří. Budeme tedy doufat, že jim adaptační kurz alespoň trochu ulehčil příchod do nového prostředí a že jim úsměv na tváři vydrží celé čtyři roky studia.

Fíla