Anglie 2014

25. – 30. března se studenti prvních, druhých a třetích ročníků zúčastnili zájezdu do Anglie.

Studenti byli ubytováni v rodinách v jihovýchodní části Londýna, odkud každý den vyráželi vstříc novým zážitkům po celé jižní Anglii. V rámci programu měli možnost si prohlédnout nejen všechny zásadní atraktivity Londýna, ale i navštívit univerzitní město Oxford, lázeňské město Bath, sídlo anglických panovníků Windsor, malebné město Salisbury, rodiště Shakespeara Stratford, neuvěřitelně zachovalý středověký hrad Warwick či nejznámější prehistorické kultovní místo v Anglii Stonehenge.

Pro studenty, věrné fanoušky fotbalu, byla nevšedním zážitkem návštěva zápasu Arsenal versus  Manchester City. Tento zápas byl šlágrem kola a studenti byli nadšeni nejen z předvedené kvalitní hry, ale i z atmosféry, která je na zápasech Premier League pověstná.

Studenti hodnotili tento zájezd velmi pozitivně a sami byli překvapeni, jak se dokázali v rodinách přirozeně adaptovat a využít angličtiny v reálném prostředí. Ověřili si, že není důležité mít na vysvědčení samé jedničky, ale i trojkař či čtyřkař se dokáže projevit v situaci pohotově  a mnohdy si poradí dokonce lépe, než student s lepší známkou na vysvědčení.

Na závěr bych rád uvedl, že zájezd splnil svůj vzdělávací  účel, dodal studentům sebevědomí při komunikaci v anglickém jazyce, a přesvědčil mě, že tyto druhy zájezdů mají do budoucna velký potenciál.

Mgr. Tomáš Sláma

.