Futsalistky se rvaly jako Muhammad Ali

Ve čtvrtek 6. března 2014 přesně 50 let poté, co jeden z nejznámějších světových boxerů Cassius Clay převzal jméno Muhammad Ali, se v kladenské sportovní hale konalo divizní finále dívek ve futsalu.

girl_kicking_soccerball

Již v prvním zápase bylo zřejmé, že největšími aspirantkami na celkové vítězství jsou hráčky OA Hovorčovická z Prahy, v jejichž týmu bylo několik hráček z profesionálních pražských ligových klubů. V prvním zápase tak bez ohrožení vlastní branky rozstříleli SOŠ a SOU Kladno 11:0, podobným způsobem i Gymnázium Poděbrady 10:0. Při zápase se SPŠ a VOŠ Příbram poprvé hráčky z OA Hovorčovická narazily na odpor a poprvé si pražská brankářka zapsala první zákroky ve své bráně. Ani tento fakt však nezabránil vítězství nad naší školou 7:0. Téměř profesionální tým tedy dosáhl svého a smrtelníci mohli pokračovat v normálním turnaji.

Kladno výhrou 2:0 ve vzájemném zápase nominovalo Poděbrady na nejhorší tým turnaje, což velice rychle a obratně potvrdily i hráčky SPŠky, které svým takřka bezchybným výkonem deklasovaly Poděbrady 5:1.

O vítězi turnaje tří škol se tedy mělo rozhodnout v duelu mezi domácím Kladnem a nejbojovnějším a nejlépe pařícím týmem z naší školy, který měl nevýhodu dvou zápasů následujících po sobě. Shodou několika špatných náhod se tým Kladna dostal do vedení 3:1. Holky ze SPŠky sebraly zbytek sil a s odhodláním, které předváděly celý den, se pustily do stíhacího závodu. Při stavu 3:2 a jednou zbývající minutou na časomíře se zdálo, že už je vše prohrané. Naše děvčátka se však rvala až do konce a po krásné přihrávce se do individuální akce dostala Ráďa Kočová, která obehrála dvě obránkyně a tři vteřiny před závěrečnou sirénou vymetla pavučinky v šibenici soupeřek.

soccer-girl

Díky výsledkům předvedeným v celém turnaji se tak naše škola umístila na krásném druhém místě hned za pražskými profesionálkami.

girl_raising_soccer_trophy_hg_wht

Naše holky ukázaly, jak se dokážou semknout, podpořit se a tanečkami si užít skvělou atmosféru,mz_4382037_bodyshot_300x400-1která provázela celý turnaj. Jednou z největších podpor byla brankářka Evík Pelikánová, která se nebála pouštět do tvrdých střetů a vychytala, co jen šlo. Dále pak klasicky výborně bránící duo Nky-Šrainy, ke kterému se přidala tvrdě pracující Janča Vaníčková. A to vše doplněné hvězdným útokem, který se opíral hlavně o Anču Štefanovou, Kiky Kubovou a hvězdnou střelkyni Ráďu Kočovou.

Celé partičce tak patří veliké díky, za to jak reprezentovaly naší školu sportovními výkony i semknutostí a lidským chováním.

1924447_817967648230129_454940649_n

zleva: Ráďa Kočová (1.V), Sandra Šmídtová (3.PA), Terka Mašková (2.PA), Lucka Bucková (1.PA), Káťa Šrainová (2.PA), Míša Maříková (2.PA), Kiky Kubová (1.PP), Terka Kratinová (1.PP), Janča Vaníčková (1.V)

zleva: Kája Nepivodová (3.PA), Anička Štefannová (4.PB), Evík Pelikánová (3.PA), Nky Vokurková (2.PA)

 

Děkuji

 

Fíla