STAVAŘI OPĚT V AKCI

V pondělí 16.12.2013 se uskutečnil již jubilejní 20.ročník STUDENTSKÉ ODBORNÉ SOUTĚŽE oboru Stavebnictví. Úkolem soutěžících bylo, jako již v předchozích letech, prezentovat výsledky své dvouměsíční přípravy (prováděné nad rámec svých studijních povinností), které předcházel pečlivý výběr soutěžní oblasti. Mezi preferované soutěžní okruhy se v letošním roce zařadila témata mapující oblast podlahových konstrukcí, materiály vyráběné recyklací, historii architektonických památek (komplex budov KD Příbram, Vila Tugendhat) či modernizaci bytové jednotky.
Nutno podotknout, že výkony soutěžních družstev byly na velmi solidní úrovni. O to více je překvapující, že na 1.místě se umístili studenti z 1.ročníku (Eliška Poláková, Michael Kočí a Vojtěch Kohout ze třídy 1.PA), kteří se zhostili svého úkolu nejlépe. K poměrně preciznímu vysvětlení technologického procesu modernizace bytu provázenému názornými obrázky přidali i jakousi nadstavbu v podobě počítačové vizualizace interiéru. Druhé místo pak obsadilo družstvo ze třídy 2.PA ve složení Eliška Morávková, Jiří Štětina a Vít Ondračka a třetí v pořadí skončila dvojice Martin Káš a Tomáš Moravec ze třídy 3.PB.
Za čas strávený při přípravě soutěžní práce, ale i odvahu vystoupit před porotou sestavenou z pedagogů-stavařů, si všichni účastníci odnesli odměnu (samozřejmě adekvátní k výsledkům) v podobě sladkostí a praktických dárků, které do této soutěže věnovali dlouholetí partneři oboru, z nichž lze jmenovat firmy Isover, Bramac, Tondach, Cembrit, Rockwool, KB-Blok aj. Na závěr si lze jen přát, aby tato tradiční akce oboru našla i v následujícím roce mnoho dalších zájemců.
Ing. Václav Svoboda

IMG_0121

IMG_0124

IMG_0120

IMG_0132

IMG_0133

IMG_0134

IMG_0130

IMG_0136

IMG_0137

IMG_0138