MIKULÁŠSKÁ V ATELIÉRU

 

Dne 6.12.2013 se v naší škole uskutečnila ojedinělá akce. Všichni, kdo zavítali v tento “pomikulášský” pátek do školy, se mohli přesvědčit na vlastní oči, jak vypadá “STAVAŘSKÉ PEKLO”. Pro vysvětlení je nutné zmínit, že záměrem celé akce bylo slavnostní zprovoznění učebny ateliéru oboru Stavebnictví, který v souvislosti s předvánočním obdobím dočasně posloužil jako útočiště pohádkových či spíše mýtických postav. Všemu předcházela vcelku náročná příprava. Jednak výroba nezbytných kulis, dekorací a dárků, na jejichž zhotovení se velkou měrou podíleli žáci třídy 2.PA či tvorba plakátů a pozvánek, která byla plně v režii pedagogů stavařského oboru.

V den “D”, kdy se brány pomyslného pekla měly dočasně otevřít veřejnosti, zahájili všichni tři protagonisté (MIKULÁŠ, ANDĚL a ČERT) svou misi ve školních prostorách, kde jinde, než v ředitelně školy. Jejich pozornosti neunikly ani kabinety jednotlivých oborů a specializací, kde svou přítomností zaskočili nejednoho kantora. I střetnutí mnoha žáků s těmito netradičními návštěvníky na chodbách školy vyvolalo mnohdy překvapení, úlek či úskok stranou. Nutno podotknout, že toto putování natolik ovlivnilo zvědavost mnoha osob, že několik minut před oficiálním otevřením ateliéru, tedy “Stavařského pekla”, se u vstupních dveří shromáždilo několik desítek nedočkavců.

Přesně půl hodiny po poledni se otevřely dveře výše zmiňované místnosti a zástupce ředitele školy, p.Král, mohl přestřihnout pásku, čímž oficiálně uvedl učebnu ateliéru oboru Stavebnictví do provozu a zároveň se tak naplno mohla rozběhnout HODINA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ “STAVAŘSKÉHO PEKLA”. Návštěvníci z řad studentů i kantorů se osobně seznámili s MIKULÁŠEM, ANDĚLEM a ČERTEM a podle předvedeného výkonu (písničky či básničky) si odnášeli ocenění v podobě uhlí, brambor nebo drobné sladkosti.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě této akce, obzvláště studentům třídy 4.PB, Anetě Junkové (ANDĚL), Vráťovi Krejčovi (MIKULÁŠ) a Danovi Krušinovi (ČERT).

Ing.Václav Svoboda

 

02 IMG_038803 IMG_039404 IMG_040218 IMG_357609 IMG_040311 IMG_0406 12 IMG_0423 13 IMG_0409 14 IMG_0435 15 IMG_0439 19 IMG_3580 17 IMG_0427 16 IMG_3587

 

[youtube 83RfeAmCh-Y nolink]