Mnichov 2013

27.11. vyjeli studenti SPŠ a VOŠ Příbram na plánovaný výlet do Mnichova. Zájezdu se zúčastnili jak studenti střední školy, tak i studenti vyššího odborného studia sportovního managementu. Návštěvu SRN zrealizovali  vyučující cizích jazyků. V 5.30 hodin se tak vydalo 45 studentů vstříct novým zážitkům.

Program byl naplánovaný tak, aby vhodně zapadl do studijních programů obou typů studia. Studenti sportovního managementu si přáli vidět Allianz arénu a k této prohlídce byla zařazena ještě komentovaná procházka centrem města a v neposlední řadě návštěva adventních trhů u Nové radnice.

Přesně v 10.30 měla začít prohlídka fotbalového stadionu. Naštěstí se autobus zpozdil jen o 5 minut. U vstupu do Arény na nás čekali dva průvodci s výkladem v angličtině a němčině. Prohlídka stadionu trvala déle než hodinu, průvodci se snažili odpovědět na každý dotaz a ukázat nám také zákulisí stadionu, do kterého se návštěvník fotbalového zápasu nemá možnost dostat. Po prohlídce mohli zájemci ještě navštívit muzeum FC Bayernu, které bylo otevřeno teprve v loňském roce. Na muzeum jsme si vyhradili jednu hodinu, ale všichni by tam vydrželi určitě déle. Muzeum seznamuje návštěvníka s historií fotbalového klubu a celá expozice je vytvořená moderně a interaktivně. Tak si muzeum užije i ten, kdo není úplně 100% fotbalovým fanouškem.

Výlet pokračoval komentovanou prohlídkou centra města. Přesně v 15.00 hodin jsme dorazili na Mariánské náměstí před Novou radnici. Všichni už se těšili, jak si následující 2 a půl hodiny užijí podle svého gusta. Na výběr byl tradiční německý adventní trh nebo předvánoční nákupy ve vyzdobených obchodech v nejrušnější mnichovské nákupní zóně. Volný čas utekl velmi rychle a v půl šesté jsme se vydali v plném počtu k místu, kde na nás čekal autobus.

Zpátky do Příbrami jsme dorazili krátce po 23. hodině. Všichni unavení, ale plní dojmů z netradičně stráveného dne.

Vladislava Humlová

Nebyly nalezeny žádné obrázky