Dobří holubi rádi vzpomínají

IMG_20181203_114153V pátek 30.11. 2018 sehrálo družstvo profesorů přátelské hokejové utkání proti absolventům maturitního ročníku 2008 oboru strojírenství – jednalo se tedy o připomenutí utkání před deseti lety.

Toto utkání zorganizovali sami studenti, kteří kontaktovali vedení školy se svým nápadem a to jim vyhovělo. Během utkání bylo vidět několik krásných individuálních i týmových akcí. Celá hra se nesla v přátelském duchu a nikdo při ní nebyl zraněn, což bylo hlavním cílem.

Po hokeji se velká část studentů a profesorů přesunula do objednaného salonku, kde probíhal sraz maturantů. Během večera se studenti ptali, co je na naší škole nové, vzpomínali na všechny zážitky ze svých studií, na nervozitu při zkoušení, na místa, kam si ukrývali taháky a hlavně na všechny veselé zážitky co společně zažili.

Jsme rádi, že i po tolika letech nejvíce vzpomínali na lyžařský, sportovní a výběrový kurz, které se snažíme připravit takové, aby na ně studenti měli spoustu vzpomínek. Další vzpomínky se týkaly chmelové brigády, skoku přes kůži a času stráveného při rýsování.

Profesoři se při této příležitosti dozvěděli o tom, kam vedly další kroky maturantů, kdo zůstal u svého oboru a kdo se věnuje nějakému netradičnímu zaměstnání. Sčítaly se svatby, děti a spolužáci, kteří chyběli.

Jsme rádi, že se studenti rádi vracejí tam, kde strávili podstatnou část svého života a vytvořili si známosti a vzpomínky, které jim možná vydrží celý život, tedy na svou Almu mater.

Logo článek

Seznam maturantů STR 2008:

sTUD SOUP