Weihnachtsmarkt in Dresden 2017

Dne 6. 12. 2017 se studenti Střední průmyslové školy v Příbrami vypravili na výlet do Drážďan.

Ráno v 6:30 jsme nastoupili do připravených autobusů, letos oproti předešlým ročníkům jely dva luxusní autobusy. Cesta nám trvala příjemné 3 hodiny, během kterých jsme mohli z oken autobusu pozorovat krásnou českou krajinu. Na cestě jsme se zastavili na tradiční zastávce na Petrovické čerpací stanici Mol. Po této zastávce už cesta do Drážďan trvala jen chvilku.

Při příjezdu do Drážďan jsme letos viděli pozlacenou sochu Augusta Silného, německy August der Starke. Kvůli opravám mostu Marienbrücke jsme se u sochy otočili a ke galerii Zwinger jsme se dostali po mostě Augustusbrücke. U Zwingeru jsme vystoupili a vydali se na cestu po památkách města Drážďan. Na ulici Theatherplatz jsme se všichni společně vyfotili a pokračovali dál kolem katolische Hofkirche směrem k Neumarkt a Altmarkt. Cestou jsme viděli slavnou mozaiku s vyobrazenými císaři Saska. Na Neumarktu jsme si ukázali kostel Frauenkirche, který byl na konci 2. světové války zcela zničen a v roce 2005 byl opět vystavěn a vysvěcen. Z Neumarktu  jsme se vydali na Altmarkt, kde se odehrávají nejznámější drážďanské vánoční trhy.

Pro každého jinak příjemně strávené odpoledne jsme v Drážďanech zakončili srazem na Neumarktu, odkud jsme šli na směrem k hlavnímu nádraží, kde stály připravené autobusy. Všichni nadšení z krásného výletu jsme se vydali na cestu domů. Zažili jsme spoustu legrace a předvánoční pohody.

Do Příbrami jsme se vrátili před osmou hodinou a z parkoviště pod Svatou Horou jsme se pak všichni vydali domů.

L. Kříž, 2.PA

fo2

 

foto4
fo1
fo3
foto2