Adaptační kurz 2017

HRAa4719_1Letošní školní rok začal trochu opožděně až v pondělí 4. září, hned ten den se studenti prvních ročníků dozvěděli informace o adaptačním kurzu, na který se vydali hned ve středu. Devatenáct studentů zvládlo trasu přes 30km na kole. Někteří chtěli prozkoumat cyklotrasu tak důkladně, že občas odlétli ze svého kola a studovali terén z velmi těsné blízkosti.

Na adaptačním kurzu dostali studenti možnost poznat se mezi sebou ve třídě, se svými vyučujícími a se studenty z ostatních tříd. Všichni studenti prošli aktivitami zaměřenými na kooperaci ve skupinách, důvtip a pohybovou aktivitu, jako je například prolézání a prondavání osob pavučinou, přelézání potoka, stavění stanu poslepu a jiné.

Studenty v Hrachově navštívili všichni učitelé, kteří je budou učit během prvního ročníku. Představili se jim a zapojili se s nimi do zábavného programu.

Čtvrteční odpoledne se neslo v duchu mezitřídních soutěží, kterou vyhrála třída 1.EP

IMG_20170907_200422

Ve čtvrtek večer si studenti opekli buřty a bavili se u ohně, na který si všechny třídy připravily dřevo. Poté vyslali svá přání ke hvězdám.

Nezbývá, než jim přát nejvíce opakované přání: “Aby se dostali k maturitě a tam uspěli.” Pokud se k příštím čtyřem rokům postaví aktivně a s elánem, jako na adaptačním kurzu, neměl by to být velký problém.

Děkuji Všem zúčastněným na adaptačním kurzu a obzvláště vyučujícím, kteří se studentům věnovali ve svém volném čase.

Fíla

FOTO Z KURZU:

https://www.facebook.com/pg/SPSaVOSPribram/photos/?tab=album&album_id=862518350594907