Vodácký kurz 2017

Kopie - IMG_3270   Tradiční vodácký kurz 3. ročníků naší školy se konal od 6. – 9. 6. 2017 pod vedením pana učitele Vladimíra Karla.

Sjížděli jsme řeku Vltavu z Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou. Přípravy na celou akci byly poctivé, někteří z nás jim věnovali už víkend před odjezdem.

Úkol na první den byl jasný. Museli jsme se dostat do základního kempu. Po celkem dlouhé cestě vlakem jsme okolo třetí hodiny odpolední dorazili do Vyššího Brodu, tam už na nás čekal pan ředitel Tomáš Hlaváč, který nám na místo určení dopravil potřebné vybavení.

Po krátké odborné přednášce na téma „ Co mám dělat na vodě, jak se mám chovat a držet pádlo“, jsme se vydali na cestu. Večer jsme úspěšně přijeli do kempu a postavili stany.

Druhý den byl ve znamení kulturního zážitku, prohlídka zámku Rožmberk zaujala i nás vodáky. Následující cesta byla bez nehod, ani sjíždění jezů nám nedělalo problémy, počasí nám přálo a my mohli celý den úspěšně zakončit u táboráku.

Čtvrteční jízda byla plná jezů, tentokrát se sjíždění bez malých nehod neobešlo, ale projížďka krásným Krumlovem stála za to. Po příjezdu do kempu jsme odpoledne věnovali sportu. Hráli jsme fotbal, frisbee, volejbal a všichni učitelé se rádi přidali. Na večer nám pan učitel Filip Troch připravil překvapení, upekl horu palačinek jako pravý mistr kuchař. Ještě naposledy jsme se sešli u táboráku a zazpívali si s kytarou pana ředitele Hlaváče a pana učitele Karla.

Závěrečná trasa vodáckého kurzu měřila 20 kilometrů. Součástí cesty byla také prohlídka zříceniny Dívčí kámen. V Boršově už na nás čekal pan ředitel, tušil, že budeme hladoví, tak pro nás nachystal guláš. Pak už jsme jen naložili vše do auta a vydali se na vlakové nádraží do Českých Budějovic.

Vodácký kurz se nám všem moc líbil. Velké poděkování patří všem organizátorům z řad vyučujících. Nás příští rok čeká 4. ročník, proto tak trochu závidíme druhákům, kteří mají vodácký kurz teprve před sebou.

 Vojtěch Vodička  3.EP