Technická exkurze do Velké Británie

Ve dnech 24. – 29. 4. 2017 se studenti naší školy vypravili do Velké Británie, aby osobně navštívili nejen zajímavosti a památky, o kterých se dovídají při hodinách angličtiny, ale měli také jedinečnou možnost navštívit továrnu na prestižní automobily značky Jaguar.

Po náročné cestě autobusem přes Německo, Belgii a Francii jsme se trajektem v nočních hodinách přeplavili přes kanál La Manche z Calais až na území Velké Británie, abychom kolem osmé hodiny ranní zahájili náš první zážitkový den strávený v Londýně. Večer jsme se, plni dojmů z obřího vyhlídkového kola London Eye, čínské čtvrti či Trafalgarského náměstí, seznámili s našimi „host families“ – rodinami, u kterých jsme byli ubytováni po tři noci.

Druhý den jsme si v autobuse směr Birmingham živě vyměňovali své zážitky a příběhy z našich anglických „domovů“. Ve městě, kde celosvětově uznávaný architekt Jan Kaplický postavil ikonický obchodní dům Selfridges (ten jsme mimo jiné také navštívili), jsme měli to štěstí prohlédnout si z blízka výrobu luxusních vozů zn. Jaguar, což bylo pro nás, studenty technických oborů, velkým zážitkem.

Následující den jsme strávili ve městě Oxford a navštívili zde mj. Christ Church College, kde se natáčely scény pro film o Harry Potterovi. Po rozloučení s rodinami nás čekal poslední den strávený v Londýně, v němž jsme se podívali na obří válečnou loď Belfast (pro mnohé velký zážitek!), přešli přes známé mosty Millenium Bridge a Tower Bridge do pevnosti Tower of London, přepluli lodí do nejstaršího parku Londýna Greenwich, abychom se pozdě večer vypravili na zpáteční cestu do svých domovů.

Vrátili jsme se plni rozmanitých dojmů a zážitků!

Za katedru ANJ a účastníky zájezdu

Mgr. Alena Krejčová a Mgr. Lenka Doležalová

 

JAZ