Volejbalisté na republice čtvrtí.

Bramborové medaile z Karlových Varů aneb Jak to s tím volejbalem na republice dopadlo?

Dne 20. – 21.3. 2017 se konalo mistrovství České republiky středních škol ve volejbale v Karlových Varech. Měli jsme velké předpoklady na medailové umístění. Byli jsme rozděleni do dvou skupin po třech, takže jsme první den hráli 2 zápasy. Všichni jsme byli po víkendu plní sil a odhodlání. První zápas jsme ve skupině dostali Liberec. Se sestavou Hulpach, Barák – Smeč, Peterka – Univerzál, Trojanowicz, Váňa- Blok, Láni- Nahrávač. Důležitý hráč Jirka Suda měl hned první den zdravotní distanc. Liberec se nám hned na začátku utrhl, a než jsme se vzpamatovali, tak byl prohraný první set. Do druhého setu jsme nastoupili a hráli jsme mnohem lepší hru. Tím jsme dokázali otočit zápas a porazit tak velmi silného soupeře. Druhý zápas byl proti slabšímu Sokolovu, který proběhl velmi hladce pro nás, a tak jdeme do semifinále z prvního místa. Možná to bylo tím, že jsme zlepšili servis a nechybovali jsme. Večer jsme měli volný a bylo na nás, co budeme dělat. Nejdřív jsme se byli podívat ve městě na kolonádu a různé památky Karlových Varů, potom jsme zamířili do nejbližšího baru sledovat zápas Extraligové Příbrami, která hrála s Českými Budějovicemi.
Druhý den jsme vstali brzo a vyrazili jsme městskou dopravou do karlovarské arény. První zápas byl proti Beskydům (Frýdek-Místek), do kterého jsme nastoupili v plné sestavě. Semifinále o první místo začalo. Hráli jsme úplně jiný volejbal, než byl v našich silách. Kazili jsme servis, neskládali jsme míče a nemohli jsme se dostat přes soupeřův silný blok. Přes všechny naše snahy jsme Beskydy neporazili, prohráli jsme zbytečnými chybami 0:2. Za necelou hodinu nás čekal opět zápas s Libercem. Ten měl mnohem silnější sestavu než předešlý den, neboť jim dorazil kapitán reprezentace a skvělý nahrávač Piskáček. Celý den jsme nehráli to, co předchozí, zbytečně jsme chybovali, a proto jsme zápas prohráli 0:2. Naše umístění? Z Karlových Varů jsme si domů odvezli nepopulární a pro nás i hrozné bramborové medaile, tedy čtvrté místo. Celý turnaj byl dobře připravený a byl to pěkný volejbal, jen je škoda, že jsme nepředvedli to, co umíme.

Vlastimil Peterka 2.EM

K_IMG_0329Zleva:  Roman Vácha, Jiří Suda, Šimon Láni, Ivo Hulpach, Vlastimil Peterka, Emil Kuchař,  Tomáš Kortus, Jan Barák, Lukáš Váňa, Petr Sýkora, Lukáš Trojanowicz, Vladimír Karel