Největší úspěch fotbalistů

Po šťastném začátku smolný konec…

Ve čtvrtek 3.11. jsme odjeli do Jihlavy na vytoužené republikové finále ve fotbale s touhou  po vítězství. První zápas jsme odehráli s favorizovanou Jihlavou, která obhajovala předloňský titul. Usmálo se na nás štěstí a v poslední minutě zápasu Dominik Hloušek dal gól a my slavili první tři body do tabulky. Druhý zápas byl lehčí a porazili jsme Hradec Králové vysoko 5 : 1. Po zápase jsme mohli odjet v klidu na internát s jasným postupem z prvního místa.

Druhý den jsme se utkali s  dvěma moravskými školami. V semifinále jsme poměřili síly s žáky  Starého Města a poprvé na turnaji jsme prohrávali 0:1. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že něco uděláme a pokusíme se skóre otočit. A povedlo se! Vyhráli jsme 4:1 a mohli jsme slavit postup do finále.

Bohužel smolné finále. Poprvé v turnaji se k nám štěstí otočilo zády a v prvním poločase jsme dostali 2 góly. Nečekaný vývoj utkání zmrazil všechny hráče a v přílišné snaze o vstřelení gólu jsme naopak inkasovali ještě dvě branky. Rozhodčí ukončil zápas a my poprvé za celý turnaj prohráli 4:0 a museli jsme se spokojit s druhým místem.

Někdo může říct krásné druhé místo, ale my víme své. Byli jsme strašně blízko světovým hrám, které se konají v květnu v Praze.

Rád bych jako hráč poděkoval panu řediteli Hlaváčovi, že nás podpořil a dovolil nám jet na turnaj do Jihlavy.  Dále bych poděkoval panu učiteli Karlovi za to, že s námi jel jako doprovod. Ale největší dík patří panu učiteli Váchovi, který nás na tento turnaj přihlásil a absolvoval s námi i obě předešlá kola a jel s námi i na republikové finále.

Kryštof Pazderník 3.EP

Družstvo SPŠ a VOŠ Příbram:

Kopie - IMG_7106

Stojící zleva: M. Polák, P. Nekolný, S. Švihla, D. Klemš, J. Hošťálek, D. Hloušek, M. Polidar,                           K. Pazderník,  L. Malý

Klečící zleva:  Prof. R. Vácha,  T. Prokeš,  R. Bareš,  M. Bláha,  D. Krůta,  L.Matoušek,                                        L. Zemánek