Průmka opět v USA

 

Co jsme viděli za velkou louží

duben 2016

Cílem letošního příspěvku je povědět těm, kteří nemohli být přítomni našim radostným a spontánním chvílím, prožitým za mořem, co všechno jsme viděli, co na nás učinilo dojem a na co budeme rádi vzpomínat.

Nejedná se o deník výpravy, je to spíše sbírka postřehů jednotlivých účastníků, kteří měli vedle bohatého rozvrhu pobytu příležitost všimnout si také okolí a prostředí odlišných životních poměrů.

Zakrátko jsme pochopili pravý význam sochy Svobody, ocenili praktické drobnosti i velkorysost amerického života, nutnost jeho zrychlení.

Následující řádky jsem se rozhodl věnovat především těm, kteří tam nebyli!

 

Mgr. Sláma Tomáš

 

„Z výletu do USA mám skvělý pocit. Cesta byla velmi dlouhá, ale stojí za to tam jet. Byli jsme super parta. Moc jsem si výlet užila. Kromě New Yorku jsme navštívili i Washington DC a Atlantic City. Projeli jsme sedmi americkými státy, z čehož mám skvělý pocit. Byli jsme i na místech, kam se normální turisté s cestovní kanceláří nedostanou. S naším programem a dozorem učitele jsem byla velmi spokojená. Pan ředitel byl taky skvělý. Užili jsme si plno srandy a mám nové a moc pěkné zážitky. Příští rok bych jela moc ráda znovu, pokud se nepojede do New Yorku, ale zase někam jinam. Klidně se stejnou partou. New York byl naprosto úžasný. Příště bych jela třeba na Floridu nebo do Los Angeles. Každopádně moc děkuji“.

Studentka prvního ročníku

 

„Celkový dojem z výletu za velkou louži  je neskutečný, nepopsatelný pouze slovy, prostě úžasný. Od přestupu na letišti ve Frankfurtu (citace: „kluci běžte napřed a zdržte letadlo“), po poslední zastávku našeho výletu – Staten Island (místo, kde se natáčel útok na „dvojčata“, jelikož to bylo nejbezpečnější místo v New Yorku), nemám co vytknout. A to, že jsme se dostali na zápas New York Rangers, díky tomu, že nám pan profesor neskutečným způsobem zajistil lístky, vypovídá… že kdo tam nebyl a nezažil atmosféru, byť jen předání lístků na zmiňovaný zápas, tak může litovat (detail – lístky jsme přebírali se slzami v očích). Nakonec všechna místa, města a státy USA, které jsme prošli, projeli či jen zahlédli, nás ohromily. Tímto bych jen závěrem dodal, že takovýto výlet, kdy už jen program každého dne praská ve švech, je nezapomenutelným“.

Student VOŠ

„Výlet do USA se mi strašně líbil. Byla parádní sestava a ještě lepší plány. Navštívili jsme toho hrozně moc a já jsem moc vděčný panu učiteli Slámovi za tuto akci, kterou uspořádal. Za 6 dní jsme ušli 110 km. Je to sice hodně, ale viděli jsme a využili jsme vše na 100%. Jeli jsme tam s tím, abychom uviděli část Ameriky, a já si myslím, že jsme všechen ten čas využili na maximum. Moc se mi to líbilo. Byl to parádně vymyšlený program a já nemůžu říci nic jiného, než že bych to všem přál vidět a zažít na vlastní kůži“.

Student třetího ročniku

 

„Zájezd do New Yorku byl velmi vydařený. Mezi ty největší zážitky patřila návštěva slavného mrakodrapu Empire State Building, náměstí Times Square, socha Svobody, na kterou jsme se vydali lodí a památka obětem teroristického útoku z 11. září 2001. Místní lidi jsou velice příjemní a dala se s nimi dobře potrénovat angličtina. Chtěl bych tímto poděkovat naší škole a panu profesorovi Slámovi za výborně zorganizovaný výlet a splněný sen“.

Student prvního ročníku

 

„Už cestou na letiště jsem věděl, že to bude zážitek na celý život. Jelo nás celkem 10. Cestou jsme přestupovali ve Frankfurtu a odtud jsme odletěli na letiště do Newarku. Když jsme přiletěli, byl to pro mě splněný sen. Autobusem jsme jeli do centra New Yorku, poté jsme přestoupili do metra a metrem zamířili do našeho hotelu ve čtvrti Flushing. Celý výlet byl opravdu super, podívali jsme se snad všude, byli jsme například na Empire State Building, ale i ve Washingtonu DC, kde jsme viděli jeden z největších hřbitovů na světě a Pentagon. Byli jsme i v Atlantic City, kde jsme viděli nejstarší boardwalk na světě a spoustu kasin. Chtěl bych poděkovat SPŠ a VOŠ Příbram, že mi dovolili se zúčastnit tohoto výletu a také panu učiteli Slámovi za organizaci celého výletu. Bylo to super“!

Student prvního ročníku

 

 

JAZ