ŠPLH – republikové finále 2016

   Studenti SPŠ a VOŠ Příbram opět bojovali v republikovém finále ve šplhu. Soutěž se konala v Trutnově ve dnech 17.3. – 18.3. 2016, tradičně se do nejprestižnějších bojů mohou zapojit pouze ti nejlepší, a my jsme opět byli mezi nimi. Soutěží čtyřčlenná družstva, každý má pět pokusů. Do soutěžních výsledků se započítávají nejlepší dva, které se posléze sečtou. Výsledný čas družstva tvoří součty tří nejlepších závodníků. Šplhá se na laně 4,5 m ze sedu bez přírazu. Jsme rádi, že jsme se mohli finále za naši školu zúčastnit, ale zároveň jsme si uvědomovali, že naše výkony ve srovnání s předchozími generacemi nejsou nejlepší, proto jsme vyjížděli s vidinou malé naděje na dobrý výsledek, hlavně neudělat ostudu. Konkurence mezi deseti zúčastněnými týmy byla obrovská a jejich výkony přímo uchvacující, neboť nejrychlejší letošní čas je 3,28 s. A jak jsme si vedli?  Po urputném  zápolení jsme si nakonec vybojovali celkové 7. místo, což se mnohým nemusí jevit jako úspěch, ale pro nás znamená mnoho. Vždyť jsme se oproti loňským „šplhounům“ ze SPŠ a VOŠ Příbram (V. Dvořák, L. Mann, V. Kment, M. Lachman) zlepšili alespoň o jeden stupínek, z 28,58 s na 28,37s. Školu jsme reprezentovali v tomto složení:

Matouš Lachman (3. PA) – největší eso, které jsme měli v rukávu, od minulého roku se zlepšil (z 10,00 na 8,41), což nám velice pomohlo. Ještě že ho máme!

Jan Cimburek (2. PA) – stačilo by málo, jen kdyby mi poslední pokus vyšel aspoň stejně jako ten nejlepší, nedohmátl jsem jen o pár centimetrů a to mě stálo hodně. Tak snad příště … (10,46)

Ivan Holubka (4. EP) – Ivan nás nezklamal a zašplhal výborné časy! Bohužel již naposledy u nás, neboť je maturant. Ale vydal ze sebe to nejlepší. (10,29)

Dominik Bureš (3.SP) – Nevypadá na šplhouna, ale je, tedy pokud jím být chce! Velmi překvapil nejen tým, ale i pana profesora. Výrazné zlepšení od okresního kola (z 10,74 na 9,67), je to pěkný výkon, když zvážíte datum konání okresní soutěže  – 3. 2. (zhruba měsíční práce!).

1

Holubka Ivan,            Cimburek Jan,          Lachman Matouš,         Bureš Dominik

2

Matouš                                                                                          Ivan

3

Jan                                                                                          Dominik

Výsledky družstev:

pořadí

Škola

Celkový čas
1. SOŠ Třinecké železárny, Třinec 23,00
2. VOŠ A SŠT Česká Třebová 23,15
3. SŠ polytechnická Brno 23,66
4. Gymnázium Olomouc – Hejčín 23,67
5. Bezpečnostně právní akademie Brno 23,72
6. VPŠ a SPŠ MV Holešov 24,47
7. SPŠ a VOŠ Příbram         28,37
8. SPŠ Polytechnická – COP Zlín 29,61
9. Gymnázium Trutnov 31,07
10. SOŠ Nové Město na Moravě 33,39

 

Většina z nás se ještě předvede příští rok a doufám, že i v lepším světle. Nebude to jednoduché…

Díky za výkony ostatních, zábavu, skvěle zorganizovanou soutěž a podporu Mgr. Vladimíra Karla.

Sportu zdar!

Cimburek Jan 2. PA