Floorball chlapci

Ve čtvrtek 25.2.2016 proběhlo okresní kolo Středoškolských her ve florbalu chlapců, kterého se zúčastnily střední školy města Příbrami a okolí. Jmenovitě SPŠ a VOŠ Příbram, Gymnázium Příbram, Gymnázium pod Svatou Horou, OA a VOŠ Příbram, Gymnázium Dobříš, SOU Červený Hrádek, SOU Sedlčany a  GaSOŠE Sedlčany. Po příznivém losu do skupiny B jsme měli velkou šanci na postup. Postoupili jsme tedy s jistotou z prvního místa a to s plným počtem devíti bodů. První zápas, kdy jsme se zatím jen rozehřívali, jsme vyhráli nad SOU SEDLČANY 2:0. Druhý zápas s Gymnáziem pod Svatou Horou, kteří patří k lepšímu celkům jsme sehráli vyrovnaný duel s konečným výsledkem 2:1 pro nás. K třetímu zápasu proti outsiderovi skupiny: SOU Červený Hrádek jsme nastoupili i se záložní řadou a vyhráli s přehledem jednostrannou přestřelkou 7:0.

Semifinále bylo napínavé a celek OA a VOŠ Příbram dokonce vedl po rychlé brance, ale my jsme se nevzdali a po zkušeném time-outu trenéra, necelé dvě minuty do konce zápasu, jsme srovnali a poslali tak zápas do nájezdů. Při nájezdech, které byly napínavé, se prokázaly florbalové zkušenosti žáků naší školy a my se dostali do bojů o první místo v turnaji.

Ve finále proti Gymnáziu Příbram, kteří patřili k jednoznačným favoritům celého turnaje, jsme nastoupili s chutí a vírou ve vítězný konec. Gymnázium sice střelilo celkem rychlou branku, ale my to nevzdali a odpověděli dalšími dvěmi brankami. Ke konci byla v očích gymnazistů patrná podrážděnost a týmová nesehranost, která jim zabránila ve zvratu v utkání.

Výsledky turnaje jsou tedy následující: na prvním místě se umístili chlapci ze SPŠ a VOŠ Příbram. Na druhém místě se umístilo Gymnázium Příbram, dále pak na třetím místě Gymnázium pod Svatou Horou a nepopulární čtvrté místo zbylo na OA a VOŠ Příbram.

Jaroslav Nedavaška 3.EP

12767929_657617904341208_1806906015_o