Silový čtyřboj

Dne 24. 2. 2016 se v Hluboši konalo okresní kolo v silovém čtyřboji, kde družstvo chlapců SPŠ a VOŠ Příbram získalo 1. místo. Silový čtyřboj tvoří 4 náročné disciplíny:

Shyby, tlaky s velkou činkou (bench press) 75% své váhy, trojskok snožmo z místa a vznosy.

Bohužel jsme byli v menšině, dva lidé se nemohli dostavit a tak to zbylo na nás třech (Matouš Lachman 3. PA, Jan Cimburek 2. PA, Ivan Holubka 4.EP). Konkurence byla na úrovni, mysleli jsme si, že to nedopadne dobře…

Začátky na benči byly slibné, ale když přišel na řadu trojskok, nebyla to naše nejlepší disciplína. Tady jsme se začali značně propadat, a už jsme nedoufali ve vítězství. Pak přišly shyby a srovnalo se skóre. V poslední disciplíně jsme soupeře doslova „převálcovali“. Nejlepším závodníkem byl student naší školy M. Lachman, který získal nejvíce bodů a zároveň udělal i školní rekord 53 vznosů.


IMG_20160224_115136_7CS 

Výsledky:

SPŠ Příbram

Lachman Matouš – 223b.

Holubka Ivan – 196b.

Cimburek Jan – 169,5b.

1. místoSPŠ Příbram             (celkem 588,5b.)

2. místo – GYMNÁZIUM Příbram     (celkem 552,5b.)

3. místo – SOŠ a SOU Dubno           (celkem 551,5b.)

4. místo – SOU Hluboš                       (celkem 523,5b.)

5. místo – GaSOŠE Sedlčany              (celkem 443b.)

 

Zvládli jsme se vyhecovat a vydali ze sebe to nejlepší, co v nás je. Velké díky patří prof. Váchovi za podporu na závodech. Již trénujeme na republikové finále a doufáme, že naše výkony budou o poznání lepší. Přál bych si, abychom přivezli medaili, ale tento cíl nebude jednoduché splnit vzhledem k vysoké konkurenci na celorepublikových závodech.

Cimburek Jan 2.PA