2. místo v kvalifikaci na RF ve volejbalu.

Kvalifikace na republikové finále ve volejbalu středních škol je pro družstvo chlapců          SPŠ a VOŠ Příbram zakletá, už potřetí za sebou se neprobojovalo do republikového finále      a opět obsadilo 2. místo.

Přesvědčivé vítězství bez ztráty setu v okresním a krajském kole dávalo velkou naději i na další postup, ale nepodařilo se.

V Jindřichově Hradci 12.1.2016, kde se kvalifikace hrála, nastoupilo družstvo Příbramáků oslabené o dva klíčové hráče,  J. Baráka a J. Sudu. Situaci nemohl zachránit ani nejlepší hráč Ivo Hulpach, ani výborný výkon Šimona Lániho. Chlapci prohráli s Plzní 0:2, ale byl to vyrovnaný infarktový zápas, když v druhém setu prohráli s neuvěřitelným skóre 39:41.  Druhý zápas       s Č. Budějovicemi už proběhl bez problémů v režii příbramských volejbalistů. Celému družstvu patří uznání za bojovný výkon.

Je to velká škoda, protože tým by měl v kompletním složení velké ambice na finálový úspěch, a tím i na možnou účast v mezinárodní soutěži ISF v Bělehradu 25.6. – 3.7.2016.

Výsledky:
Č. Budějovice – Plzeň             0:2 (16:25; 22:25)                                                                              Plzeň – Příbram                     2:0 (25:21; 41:39)                                                                          Příbram – Č. Budějovice         2:0 (25:15; 25:21)

Konečné pořadí:
1. Masarykovo gymnázium Plzeň         2 0 4:0  4 b.                                                                             2. SPŠ a VOŠ Příbram                         1 1 2:2  2 b.                                                                          3. Gymnázium JVJ Č. Budějovice        0 2 0:4  0 b.

Jpeg    Pavel Prais,  Lukáš Váňa,  Petr Sýkora,  David Pecka,  Vlastimil Peterka,  Lukáš Vrba

Ivo Hulpach,                             Šimon Láni

 V.Karel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEV