DUBLIN 11-2015

Vážení studenti, kolegové, rodičové a budoucí uchazeči o studium,

dovolte mi malé shrnutí našeho zájezdu do Dublinu, který jsme měli možnost uspořádat na základě získaných dotací od evropských institucí a souhlasu ředitele školy, kterým bych chtěl touto cestou vyjádřit velké díky.
Jsem velmi rád, že projekty tohoto typu jsou na naší škole podporovány a opět jsem se utvrdil v názoru, že v rámci výuky je důležitá nejen teoretická část, ale i ověření si teorie v praxi.

Jsem velmi potěšen, že jsem mohl díky tomuto projektu udělat radost patnácti vybraným studentům, kterým jsem dal prostor pro vlastní zhodnocení celého zájezdu.
Přečtěte si některé z reakcí zúčastněných.

Irsko očima našich studentů…

“Každé ráno po snídani pro nás měli učitelé připravený nabitý program, včetně výuky anglického jazyka. Navštívili jsme například pivovar slavného piva Guinness nebo destilérii whiskey Old Jameson. Nádherný byl výlet do irské přírody, kam jsme jeli s najatým řidičem autobusu, který nám byl zároveň i průvodcem. Ovšem nejvíce se mi líbila návštěva nejstaršího baru v Irsku, slavného Temple Bar, ve kterém živě vystupují různí zpěváci nebo kapely. V tomto baru koluje neskutečná atmosféra. Chtěl bych poděkovat učitelům anglického jazyka za to, že mě na tento zájezd vybrali a také panu řediteli, že se tento zájezd mohl vůbec uskutečnit.”

“Zájezd do Dublinu v Irsku se velice vydařil. Navštívili jsme restaurace, kde jsme měli příležitost ochutnat místní tradiční pokrmy. Během pobytu jsme měli možnost si popovídat nebo se na cokoli zeptat v angličtině lidí okolo nás. Lidé zde byli neobyčejně milí a přátelští, při rozhovoru s námi měli trpělivost nás plně vyslechnout. Všem se nám pobyt v Irsku velmi líbil.”

“Výlet do irského Dublinu byl velmi vydařený. Let se až na pár turbulencí obešel bez problémů. Prošli jsme si nejen samotný Dublin, ale navštívili jsme i úžasné okolí města jako například Killiney Hill Park, odkud je dechberoucí výhled na celé město a jeho záliv. Patnáctikilometrová procházka k majáku Poolbeg byla tím nejúžasnějším zážitkem. Dostali jsme možnost si s Iry promluvit, ochutnat jejich klasická jídla, zažít noční atmosféru vánočně vyzdobeného města i okolní přírodu. Všichni jsme si výlet báječně užili.”

“Výlet jsem si velice užila a moc se mi líbil. Klidně bych se do Irska vrátila a jeho návštěvu všem doporučuji. Nejvíce se mi líbila snídaně na hotelu, destilérka Jameson, ledovcová jezera a Temple Bar. Jelikož jsem holka, tak ani nákupní třídy nebyly k zahození. Letěla jsem poprvé v životě letadlem a bylo to skvělé. Těším se na další výlet s tak skvělou partou a profesory.”

“V centru Dublinu jsme navštívili různé památky a poobědvali jsme v české restauraci Czech Inn. Poté jsme se vydali k majáku v přístavu, kam jsme sice dorazili po chvíli bloudění až v podvečer, ale byl to neskutečný zážitek. Naskytl se nám nádherný výhled na celý Dublinský záliv. Každý z nás si přivezl nejen nějaký ten suvenýr, ale především mnoho nádherných zážitků. Děkuji tímto naší škole a učitelům angličtiny za skvěle zorganizovaný studijní pobyt. Byla to prostě nádhera!”

“Trip do Dublinu byl opravdu super. Mezi ty největší zážitky patřila návštěva kultovní čtvrti a stejnojmenného baru Temple Bar. Nezapomenutelný byl také pěší několikahodinový výlet k majáku Poolbeg. Zaujala mne i příroda v okolí Wicklow Mountains, ledovcová jezera, vodopád, keltský hřbitov a celkově ty barvy irské přírody. Absolutně nejlepší pro mně byla večerní atmosféra a nálada ve městě. Obrovské překvapení bylo vstřícné chování Irů, které je s chováním Ćechů zcela nesrovnatelné. Pro mě to byl nejlepší výlet, na kterém jsem kdy byl. Obrovské díky patří panu profesoru Slámovi a paní profesorce Valenta. Moc děkujeme!”

Mgr. Tomáš Sláma

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”Dublin 2015″]

JAZ