EVROPSKÝ PARLAMENT JSME NAVŠTÍVILI TAKÉ

Na začátku letošního školního roku byla nejlepším studentům naší školy nabídnuta možnost navštívit hlavní město Evropy Brusel. Zájem byl velký, a tak jsme se pustili do práce.

12.10.2015 jsme se konečně dočkali. Vyrazili jsme na noc a ráno 13.10. nás město přivítalo dlouhou kolonou vozidel, takže jsme měli trochu zpoždění. Poté jsme mohli vidět nejdůležitější budovy Evropské Unie a v budově  Evropského parlamentu jsme strávili celé odpoledne. Zde jsme si také zakoupili vynikající oběd.

Po první noci strávené v hotelu Galia jsme si prohlédli město, Justiční palác, Královský palác, Horu umění a došli jsme ke známému symbolu města Manneken Pis. Nezapomněli jsme se zastavit a ochutnat vyhlášené hranolky, vafle nebo jiné dobroty. Zbytek dne jsme věnovali nákupům a každý z nás si udělal radost.

Následující den jsme již opustili hotel, mimochodem zde byly skvělé snídaně, a vydali se opět vidět něco nového. Samozřejmě Atomium byla naše první zastávka dne a výtahem jsme vyjeli až nahoru. Výhled byl krásný, ale trochu ho kazilo počasí, Brusel je deštivým počasím typický. Pro mnohé byla vrcholem dne návštěva čokoládovny Neuhaus, kde jsme v prodejně ochutnali vše, co bylo nabízeno a nebylo toho málo. Poslední zastávka proběhla v duchu historie neboť nás opravdu zaujalo místo zvané Waterloo, kde se roku 1815 odehrála ničivá bitva a Napoleon zde byl poražen.

V pátek 16.10. v sedm hodin ráno nás řidiči společnosti Turismo Hejnal dovezli bezpečně zpět do Příbrami a my jim touto cestou děkujeme.

Jsme plní dojmů, zážitků a je o čem hovořit.

Za to, že se celá tato akce mohla zrealizovat chceme poděkovat paní Ditě Charanzové, která pracuje jako europoslankyně a dále Kláře Černé.

Zde jsou slova paní Charanzové:

“Studenti ze Střední průmyslové školy Příbram přijeli ve značné přesile, ale bát jsem se nemusela – bylo s nimi moc fajn. Zajímali o všemožná EU témata (nejen o pomazánkové máslo:), o aktuální dění – a stihli si kromě Evropského parlamentu prohlédnout i další unijní instituce. Setkání víc než příjemné, díky za něj:)! Zdravím do Příbrami a ať se daří!”

 

Mgr.Lenka Doležalová

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Brusel”]