PREZENTACE FIRMY KB-BLOK

Ve středu 7.10.2015 navštívili naší školu zástupci firmy KB BLOK. Hlavním účelem bylo vyhodnocení a zároveň vyhlášení nového ročníku soutěže „Navrhni dům z KB BLOKU“. Na úvod je nutné zdůraznit, v čem spočívá tato soutěž. Studenti 3.ročníku absolvují během studia předmět Konstrukční cvičení, jehož náplň tvoří návrh stavební části rodinného domku. Aby tato činnost byla reálná, využívají k této projekci technických podkladů různých výrobních a distribučních firem. Jedním z takových subjektů je právě i výše zmíněná firma KB BLOK, která zároveň motivuje studenty, aby využívali její výrobní sortiment pro návrh svého RD, prostřednictvím soutěže.

Takže první část zmiňované akce byla věnována vyhodnocení nejlepších prací z minulého školního roku. Jak bylo zástupci firmy KB BLOK konstatováno, i když byly vcelku velké rozdíly v úrovni předložených prací, tak ty nejlepší snesou nejpřísnější kritéria hodnocení. Nejvyšší pozice obsadili studenti současného 4.ročníku, Jan Matyáš, Petr Holeček a Radek Míka.

Druhá část středeční akce, které se zúčastnili studenti tříd 3.PA a 3.PP, byla zaměřena na prezentaci výrobního sortimentu a technické možnosti využití konstrukčních prvků ve stavební praxi. Posluchačům byly poskytnuty základní informace, které mohou využít ve své projekční praxi, kterou v současnosti absolvují v rámci předmětu KOC. Nyní je pouze na nich, zda prezentovaný stavební  systém využijí při návrhu svého rodinného domku a zúčastní se tak nového ročníku soutěže.

Ing. Václav Svoboda

IMG_0247IMG_0244IMG_0243IMG_0250IMG_0240