Exkurze zimního stadionu

dělníci oběd   Jedním z hlavních předmětů, naší technické vyšší odborné školy sportovního managementu je předmět sportovní zařízení. V tomto předmětu se naši studenti seznamují s teoretickými a praktickými náležitostmi, týkajícími se jednotlivých sportovních zařízení. A protože hodina praxe, většinou vydá za několik hodin teorie, snažíme se během tohoto předmětu navštívit a vyzkoušet příbramská sportovní zařízení.

Proto se 14.4. 2015 všechny tři ročníky VOŠ vydaly na předem domluvenou exkurzi na Zimní stadion v Příbrami, ve kterém právě probíhá rekonstrukce chladícího systému pod hrací plochou. Na začátku exkurze se nám věnoval pan Holobrada – ředitel Sportovních zařízení města Příbrami. Získali jsme základní informace o historii, kapacitě, provozu a údržbě obou bruslařských hal.

Z hlediska technické sekce se nám věnoval pan Verner, který řídí celou rekonstrukci chladícího systému a rekonstrukci herní plochy. Mohli jsme se s ním projít po položené armatuře, do které se bude pokládat chladící potrubí a která pak bude zalitá betonem. Pan Verner nám vysvětlil veškeré náležitosti týkající se pokládky, odstraňování sněhu z plochy, jeho dalšího využití, jednotlivých způsobů chlazení, jejich výhod a nevýhod a spoustu dalších zajímavých věcí.

Další zastávku si s námi udělal přímo ve strojovně chlazení, kde jsme měli příležitost přičichnout k práci technika zimního stadionu a to doslova. Všudypřítomný odér čpavku, nás na chvíli skoro zbavil smyslů a celé zajímavé vyprávění se tak částečně stalo i bojem o bdělý stav.  Nepomohlo ani zapnutí velmi hlučného odvětrávání a jak poznamenala většina účastníků: Někdy, až bude klídek, tak bychom si ten příběh rádi poslechli znovu 🙂

Fíla