OPIČÍ DRÁHA NA SPŠ a VOŠ PŘÍBRAM

Dne 4. 3. 2015 se na Střední průmyslové škole a Vyšší odborné škole v Příbrami uskutečnila vůbec první soutěž v OPIČÍ DRÁZE. Soutěž uspořádaly studentky 2. V – Zuzana Voslařová, Radka Kočová, Monika Jirkalová, Lenka Misterková. Zúčastnilo se přes více jak 40 studentů včetně profesorů a profesorek. Jejich výkon byl opravdu brilantní a bylo se na co koukat.

1 2 3

  Mgr. Filip Troch                          Ing. Markéta Klemšová                   Bc. Alena Krejčová

 

4   Soutěž byla opravdu skvěle zorganizovaná. Soutěžící byli rozděleni na 3 skupiny – dívky, chlapci, profesoři/profesorky. Běželo se jedno základní kolo, které se měřilo časově. Na časové přesnosti dohlíželi hned dva rozhodčí. Za každý chybný přestupek, následovali penalizace. Následovně bylo vybráno pět soutěžících z každé skupiny, díky pěti nejrychlejším časům. Poté následovalo kolo finálové.

Před začátkem soutěže, čekala na všechny soutěžící pestrá rozcvička, které se museli zúčastnit všichni včetně profesorů a profesorek.

5 6

Na první pohled se zdálo, že disciplíny byly příliš jednoduché, ale opak byl pravdou. Soutěžící museli překonávat různé překážky od dřepů s medicinbaly až přes různé gymnastické dovednosti, jako je kotoul na žíněnce a poté na kruzích. To však nebylo vše, nesmělo se zapomenout také na šplh na tyči a jako správné opičky na lezení po laně.

7 8

Finálové kolo bylo o něco náročnější. Na řadu přišla bradla a jako zpestření na závěr dráhy, byl výlov plavajícího jablka ve vodě. Nýbrž ne rukama, ale pouze ústy.

10 9

11 Atmosféra byla opravdu dech beroucí, nejen díky věrným fanouškům, ale hlavně kvůli perfektní aparatuře, kterou si studentky 2. V samy zajistily. To dodalo soutěži ty nejlepší grády.

Díky tomu, mohla být celá soutěž moderována a ve volných chvílích se dostalo i na rozhovory. Dále byla doprovázena hudbou, která soutěžící mohla jenom pozitivně motivovat a tak předváděli nadlidské výkony.

12

Všichni soutěžící byli velice šikovní a také za to byli bohatě oceněni.

13

14

Šrain V.               Dvořák   V.                Hnida D.

15

Šeinerová A.   Pohludková V. Hnojnová E.

16

Mgr. Vácha R.    Mgr. Troch F.   Mgr. Karel V.

Všechny výsledky:

https://www.facebook.com/SPSaVOSPribram/photos/pcb.404204076426339/404204013093012/?type=1&theater

Byla to opravdu vydařená soutěž!

VŠEM MOC DĚKUJEME ZA ÚČAST

Voslařová Z., Jirkalová M.

Studentky SPŠ A VOŠ PŘÍBRAM