NBA

“Naše basketbalové antré”

026

    Ve dnech 3. a 4. dubna se na parketovém jevišti Střední průmyslové a Vyšší odborné školy Příbram představilo několik divadelních souborů z příbramského okresu. Čtvrtek, 3.4. byl věnován chlapeckým souborům, které se snažily zaujmout rozhodčí svými vysokými výskoky a rychlými přesuny po jevišti.

pro_basketball_playec_mw              Soubor SPŠ a VOŠ pod taktovkou zkušeného dirigenta Mgr. Vladimíra Karla předváděl již tradičně své nejlepší a přesně nacvičené kreace, což vedlo k postupu do finále bez jediné porážky. Ve finále se náš divadelní soubor setkal s odvěkými rivaly z Gymnázia Komenského, kterým nakonec podlehl. Spešáci tak po bojovném představení plném adrenalinu obsadili 2. místo.

IMG_4367

V. Žurek, V. Krejča, J. Sláma, J Poulíček, V. Ondračka, S. Doubrava, P. Holeček

L. Mann, A. Vestfál

Nebyly nalezeny žádné obrázky

   V pátek se na prkna, která mohou znamenat svět, dostavily dívčí soubory v plné své kráse. I zde se odehrával krásný kulturní zážitek. Již od prvního zdvihnutí opony oslnilo družstvo Spšky svými estetickými pohyby mezi často statickými kužely. Dále pak svou volnou sestavou při cvičení s míčem a rychlým přenesením děje z jedné strany jeviště na druhou. Při jejich představení nemohlo zůstat ani jedno divácké oko v hledišti suché – podotkněme, že většinou se jednalo o oči fanoušků soupeřů našich děvčat. Ostatní školy proti našemu výběru vyzkoušely snad všechny divadelní žánry a tak komedie střídala tragédii a zase naopak. Vrcholem pak bylo vystoupení proti Gymnáziu pod Svatou Horou, se kterým náš soubor sehrál takřka loutkové divadlo a porazil jej v nevídaném poměru 52:2.

basketball_player_spi_a_mw balanc klaun balanc klaun 2 basketball_player_ski_a_mw

Dívčí soubor tedy dostál svým vysokým cílům a pod dohledem Mgr. Jany Lukešové předvedl krásnou souhru, cit pro umění a hlavně bojovného ducha naší školy. K nejlepším herečkám na celém jevišti jistě patřila Kája Nepivodová, která svými piruetami s ostře nabroušenými lokty nedala protihráčkám šanci při kontaktních disciplínách, dále pak jistota při rozehrávce Gabča Márová a výborně sehrané sestřenecké duo Kiki a Niky. A samozřejmě všechny ostatní členky souboru, které předvedly nádherné a kompaktní představení.

IMG_5033

zleva: Niky Vokurková, Eliška Morávková, Ája Kučerová, Evík Pelikánová, Jana Lukešová, Sandra Šmídtová, Kiki Kubová, Terka Štrobová, Anča Štefannová
dole: Janča Sladká, Kája Nepivodová, Fíla Troch, Míša Maříková, Gabča Márová

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 basketball_walking_mw Fíla