Maturitní ples = stres?

Sobotní ráno může přinášet relativní zkušenosti, pro někoho rajský víkendový den, pro jiné velký okamžik. Den D. Několikaměsíční příprava jde do finále. S ubíhajícím časem do samotného začátku stoupá i nervozita. Jak snadné je stát se fyzikem, jak snadné je dokazovat relativitu! Vždyť vůbec o nic nejde, uklidni se, vždyť je to jen ples jako každý jiný.
NE! Maturitní ples pozemního stavitelství 11. 1. 2014 ojediněle působí již při samotné přípravě a jeho magické datum to přímo předurčuje. Historicky první maturitní ples na příbramské poměry nejen v nezvyklém prostředí vřele působící Sokolovny, ale i v netradičním čase, neboť soboty pro studenty a jejich nespoutané veselí spojené se školou rovněž není obvyklé. Snad právě pro tolik ojedinělých skutečností jsme očekávali maturitní ples tříd 4. PA a 4. PB s rozporuplnými pocity. Snad právě proto se studenti snažili o detailní přípravu, mnohdy na  úkor svých  studentských  povinností. Skvělá hudební  produkce
s laskavou moderátorkou, ochotné zázemí i skvělí studenti! Jejich srdečné nadšení, zdravá tréma i nevinná nejistota vykouzlily přívětivou atmosféru, která v kombinaci s chápajícími rodiči a dalšími vlídnými hosty vyústila v báječný večer.
Velký dík všem, kteří se na maturitním plese obou závěrečných tříd, 4. PA a 4. PB, oboru pozemního stavitelství podíleli, ať už vlastní účastní, nebo milou pomocí i podporou!
Hodně síly těm, kteří mají ples před sebou. Nervy to samozřejmě jsou, ale veškeré úsilí je zúročeno pocitem spokojenosti i vítězství nad sebou samými.
Přejeme všem maturantům i stejně blažený pocit z mnohem důležitější události, jež se nezadržitelně blíží, tedy otevřené brány maturitní zkoušky: Alea iacta est!
tř. učitelky 4. PA a 4. PB